[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah servis cuci habuk Lenovo Z480


Artikel ini membincangkan tentang servis cuci habuk Lenovo Z480.
Pada minggu lepas iaitu pada cuti Hari Malaysia, kami di kedai repair laptop Ampang menerima sebuah laptop model Lenovo yang mana tuannya hantar untuk diservis.

Pada mulanya, technician kami di kedai repair laptop Ampang bertanya apa sebabnya nak servis. Rupa-rupanya tuan punya laptop maklumkan bahawa laptop beliau terlampau slow. Jadi macam biasa, kami pun buat diagnos sebelum kami servis cuci habuk Lenovo Z480 ni. Ternyata laptop beliau agak slow ditambah pula dengan udara pada kipas laptop luar biasa panasnya.

Lepas habis diagnos, technician kami di kedai repair laptop Ampang terus servis cuci habuk Lenovo Z480 ni. Seperti yang anda boleh lihat pada gambar di bawah, banyak juga habuk pada bahagian kipas laptop. Jika perkara ini dibiarkan berterusan, ada kemungkinan besar ia boleh memberi kesan pada motherboard laptop seperti laptop tiba-tiba Autoshutdown, laptop tak boleh nak ON dan lain-lain simptom berkait motherboard. Awas, lain-lain parts juga boleh turut dijangkiti seperti hard disk, kipas, keyboard dan lain-lain! Ini kerana haba panas boleh menyebabkan pengaliran udara dalam laptop tak stabil.

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Proses buka casing

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
kipas berhabuk

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
motherboard dibawa keluar

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
motherboard yang sudah dibawa keluar dari casing

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
kipas laptop yang berhabuk

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
proses cuci kipas

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 7
proses letak thermal paste

Berbalik kepada kisah laptop Lenovo Z480 tadi, hanya tak sampai 2 jam, technician kami selesai menyiapkan servis cuci habuk Lenovo Z480 ni. Ternyata, selepas kami servis, laptop tersebut dah tak panas. Disamping itu tuan punya laptop juga boleh tersenyum lebar kerana laptop boleh pakai lebih lama tanpa perlu risau masalah yang lebih besar terjadi. Apa yang penting, pengguna laptop happy, kami di kedai repair laptop Ampang juga happy!

[SOLVED] SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480 | REPAIR LAPTOP AMPANG 8
Pelanggan yang berpuas hati 


-->>Nak servis laptop macam kami SERVIS CUCI HABUK LENOVO Z480?

-->>Nak kami diagnos laptop anda secara PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP AMPANG?



Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL


[SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu menyelesaikan Masalah Skrin Ftec G10IL1.


Artikel ini membincangkan tentang Masalah Skrin Ftec G10IL1.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami menyelesaikan Masalah Skrin Ftec G10IL1.

Tuan punya Ftec memberitahu kepada kami bahawa dia mempunyai Masalah Skrin Ftec G10IL1 di mana skrin pada laptop nya tidak memaparkan sebarang paparan.Dan pelanggan kami meminta kami kenal pasti punca masalah laptop tersebut.Untuk maklumat anda,ini merupakan kali kedua pelanggan kami menghantar laptopnya ke kedai repair Laptop Cheras.Dan technician kami sekali lagi segera diagnos laptop tersebut untuk mencari jalan penyelesaian kepada masalah itu.Technician kedai repair Laptop Cheras memberitahu kepada pelanggan kami bahawa kabel skrin Ftec tersebut telah longgar.Setelah tuan punya Ftec bersetuju dengan kos repair yang kami tawarkan,technician kami segera memulakan proses membaiki Ftec.

 [SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Technician kami sedang diagnos laptop Ftec

 [SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Technician kami sedang baiki masalah Skrin Ftec G10IL1

 [SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Ftec hampir siap dibaiki

 [SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Technician kami sedang memasang cover Ftec semula
Setelah technician kami selesai baiki kabel skrin laptop tersebut,Masalah Skrin FTEC G10IL1 dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.

 [SOLVED] MASALAH SKRIN FTEC G10IL1 | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Ftec yang siap dibaiki

-->>Anda ada MASALAH FTEC G10IL1?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL




[SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu menyelesaikan Masalah Skrin Acer Aspire 4740G.


Artikel ini membincangkan tentang Masalah Skrin Acer Aspire 4740G.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami menyelesaikan Masalah Skrin Acer Aspire 4740G.

Tuan punya Acer memberitahu kepada kami bahawa dia mempunyai Masalah Skrin Acer Aspire 4740G skrin pada laptop nya tidak memaparkan sebarang paparan.Dan pelanggan kami meminta kami kenal pasti punca masalah laptop tersebut.Seterusnya technician kami segera diagnos laptop tersebut untuk mencari jalan penyelesaian kepada masalah itu.Technician kedai repair Laptop Cheras memberitahu kepada pelanggan kami bahawa kabel skrin Acer tersebut telah longgar.Setelah tuan punya Acer bersetuju dengan kos repair yang kami tawarkan,technician kami segera memulakan proses membaiki Acer.
 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Technician kami sedang diagnos Acer
 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Proses repair Masalah Skrin Acer Aspire 4740G

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Technician kami sedang membuka cover laptop

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Acer ketika tiba di kedai repair Laptop Cheras
 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Technician kami sedang membuka skrin Acer

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Proses baiki Acer

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 7
Technician kami sedang melakukan servis pada motherboard

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 8
Motherboard Acer

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 9
Technician kami sedang baiki kabel skrin Acer

 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 10
Masalah Skrin Acer Aspire 4740G hampir siap dibaiki
Setelah technician kami selesai baiki kabel skrin laptop tersebut,Masalah Skrin Aspire 4740G dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.
 [SOLVED] MASALAH SKRIN ACER ASPIRE 4740G | REPAIR LAPTOP CHERAS 11
Acer siap dibaiki

-->>Anda ada MASALAH ACER ASPIRE 4740G?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL








[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu menyelesaikan masalah Lenovo G470 Blank Screen.


Artikel ini membincangkan tentang Lenovo G470 Blank Screen.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami menyelesaikan masalah Lenovo G470 Blank Screen.

Tuan punya Lenovo memberitahu kepada kami bahawa skrin pada laptop nya akan memaparkan paparan kosong apabila dia turn on laptop tersebut.Dan pelanggan kami berasa buntu kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukannya.Akhirnya pelanggan kami memutuskan untuk hantar laptop nya ke kedai repair Laptop Cheras.Technician kami mula diagnos laptop tersebut untuk kenal pasti masalahnya.Ternyata masalah berpunca daripada kabel skrin itu sendiri.Setelah pelanggan kami bersetuju untuk membaiki laptop nya di kedai kami,technician kami memulakan proses membaiki Lenovo G470 Blank Screen.

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan lenovo ketika tiba di kedai repair Laptop Cheras

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Technician kami sedang buka skrin lenovo

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Technician kami sedang baiki laptop lenovo

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Technician kami memasukkan semula skrin ke tempat asal

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Lenovo G470 Blank Screen
Setelah technician kami selesai baiki kabel skrin laptop tersebut,masalah Lenovo G470 Blank Screen dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.

[SOLVED] LENOVO G470 BLANK SCREEN | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Lenovo yang selesai dibaiki

-->>Anda ada masalah LENOVO G470 BLANK SCREEN?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL



[SOLVED] INSTALL SOFTWARE ASUS A556U | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu INSTALL SOFTWARE ASUS A556U.


Artikel ini membincangkan tentang Install Software Asus A556U.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami Install Software Asus A556U.

Tuan punya Asus memberitahu kepada kami bahawa dia pernah datang ke kedai repair laptop di tempat lain dan meminta mereka install microsoft office di dalam laptop nya.Tetapi selepas beberapa minggu,software tersebut tidak boleh digunakan lagi kerana telah tamat tempoh.Dia meminta kami untuk install semula microsoft office di dalam asus itu.Disebabkan pelanggan kami mempunyai urusan yang sangat penting,technician kedai repair Laptop Cheras segera memulakan kerja-kerja Install Software Asus A556U.

 [SOLVED] INSTALL SOFTWARE ASUS A556U | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Install Software Asus A556U

 [SOLVED] INSTALL SOFTWARE ASUS A556U | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Technician kami sedang setup software yang telah diinstall
Setelah technician kami selesai install microsoft office dalam laptop tersebut,masalah Install Software Asus A556U dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.
 [SOLVED] INSTALL SOFTWARE ASUS A556U | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Pelanggan kami yang berpuas hati

-->>Anda nak INSTALL SOFTWARE ASUS A556U?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL



[SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu Format Asus T100TAF.


Artikel ini membincangkan tentang Format Asus T100TAF.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami Format Asus T100TAF.

Tuan punya Asus memberitahu kepada kami bahawa dia memang dah lama tak on laptopnya dan dia juga telah terlupa password Asus tersebut.Dia meminta kami untuk diagnos laptop nya dan mencari jalan penyelesaian untuk menyelamatkan Asus itu.Technician kami mengatakan bahawa satu-satunya cara untuk menyelematkan laptop tersebut adalah reset semula Asus itu.Setelah pelanggan kami bersetuju untuk Format Asus T100TAF,technician kedai repair Laptop Cheras memulakan proses format asus itu.

 [SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Format Asus T100TAF

 [SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Technician kami sedang format asus

 [SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Asus yang hampir siap dibaiki
Setelah technician kami selesai format laptop tersebut,masalah Format ASUS T100TAF dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.

 [SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Proses setup asus

 [SOLVED] FORMAT ASUS T100TAF | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Pelanggan kami yang berpuas hati

-->>Anda nak FORMAT ASUS T100TAF?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL



[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair Laptop Cheras bantu Format Samsung 305E.


Artikel ini membincangkan tentang Format Samsung 305E.
Baru-baru ini kedai repair Laptop Cheras didatangi oleh seorang pelanggan yang meminta kami Format Samsung 305E.

Tuan punya Samsung memberitahu kepada kami bahawa laptop nya sekali lagi selalu hang.Dan untuk makluman anda,ini merupakan kali kedua pelanggan ini datang ke kedai kami dengan laptop yang berbeza.Dia memutuskan untuk hantar laptop nya ke kedai repair Laptop Cheras setelah melihat kecekapan pakar laptop kami melakukan kerja.Kami berasa senang hati dengan kepuasan pelanggan kami dan technician kami segera memulakan proses Format Samsung 305E seperti yang diminta oleh pelanggan kami.

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Samsung ketika tiba di kedai kami

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Format Samsung 305E

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Proses format 

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Technician kami sedang setup Samsung yang telah diformat

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Samsung yang hampir siap dibaiki
Setelah technician kami selesai format laptop tersebut,masalah Format Samsung 305E dapat diselesaikan.Dan kini pelanggan kami boleh melakukan kerja-kerjanya kembali seperti sediakala.Pelanggan kami berasa gembira apabila laptop nya sekali lagi dapat dibaiki dengan kadar masa yang cepat.Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan sangat dititikberatkan oleh kami di kedai repair Laptop Cheras.

[SOLVED] FORMAT SAMSUNG 305E | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Samsung kini siap dibaiki

-->>Anda nak FORMAT SAMSUNG 305E?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL