Repair Motherboard Laptop HP Pavilion TX2000

Repair Motherboard Laptop HP Pavilion TX2000

Maaf kerana sudah lama tidak post JOB OF THE DAY. kepada fan fan yang mesej di facebook dan e mail kami, maaf kerana tidak dapat membalas mesej anda dengan kadar segera. Ini adalah kerana banyak laptop laptop rosak yang perlu kami perbaiki. Tak menang tangan. kepada sesiapa yang ingin apply jadi technician di syarikat kami adalah dialu alukan kerana kami sangat memerlukan kakitangan tambahan sekarang.
Lihatlah laptop-laptop yang kami baiki untuk minggu ini. Huru-hara dibuatnya. Thanks kepada semua yang menyokong kami.


Terlebih dahulu terima kasih kepada customer customer setia kami yang banyak membantu mempromosi perkhidmatan kami sehingga bulan april ini kami menjadi huru hara. Segala jasa baik anda semua sangat kami kenang.

Untuk JOB OF THE DAY hari ini kami menghidangkan sebuah laptop yang agak canggih pada zamannya
iaitu HP Pavilion TX2000



Laptop ini adalah laptop tablet yang terlaris pada zamannya dan dijual pada harga premium dari rm3000 ke RM5000 pada pelancarannya.
Konsep touch screen dan skrin yang boleh berputar 360 darjah menjadi kegilaan ramai pengguna.
Ini adalah lambang status sebelum datangnya era iPAD.

Motherboard HP Pavilion TX2000 yang selalu problem

Sayangnya laptop ini dijana oleh AMD dan chipset grafiknya adalah dari NVIDIA
seperti anda sedia maklum, seperti job of the day sebelum ini, 
laptop laptop yang dijana oleh AMD dan Nvidia seperti Compaq Presario V3000, CQ40 series, Hp Pavilion TX1000, Acer aspire 4520, 4530, 4551 memang akan mempunyai masalah overheat dan menyebabkan chipset grafiknya rosak

simptomnya adalah bila on, ada power tapi takda gambar

begitulah halnya dengan HP Pavilion TX2000 yang pada minggu ini sahaja ada 5 buah yang masuk kedai kami untuk direpair, semuanya atas masalah yang sama, bila on ada power tapi takda gambar.

Di sini kami hidangkan beberapa HP Pavilion TX2000 yang berjaya diselamatkan dengan kepakaran kami menukar chipset baru. Jaminan yang diberi adalah 3 bulan.

HP Pavilion TX2000 yang berjaya dibaiki


Jika kebetulannya anda adalah pemilik laptop di atas, atau kawan kawan anda, sepupu sepapat yang kebetulan yang mempunyai masalah yang sama, silalah beritahu mereka bahawa kami mempunyai kepakaran membaiki laptop ini. Jika laptop mereka tidak ada masalah, baguslah tetapi ingatlah untuk cuci heatsink fan setiap 6 bulan agar laptop lebih tahan lama.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, hp pavilion tx1000, motherboard


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.


Repair Screen Laptop Compaq Presario F700

Repair Screen Laptop Compaq Presario F700
Kali ini OKCS ingin memberitahu bahawa kami bukan saja boleh menukar skrin untuk laptop yang bersaiz sederhana dan kecil, malahan kami juga boleh tukar skrin untuk laptop yang bersaiz besar seperti Compaq Presario ini. 

Jika anda rasa sakit hati sebab terganggu dengan skrin yang 'shaking' semasa nak buat kerja, tonton movie dan sebagainya memang patut pun anda tukar atau ganti skrin yang baru dengan kami seperti kebanyakan customer kami yang lain dah buat. Nak tukar skrin ni tak perlu tunggu seminggu atau lebih, kami ada pakar dalam bidang penukaran LCD/LED skrin yang hanya mengambil masa 15 ke 30 minit sahaja.


Tapi jika laptop anda agak 'rare' kami nasihatkan anda untuk call kami dulu untuk pastikan apakah model laptop anda takut-takut lah LCD/LED untuk laptop tersebut tiada/habis dalam stok kami.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, compaq presario f700

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Dell Inspiron N4050

Repair Screen Laptop Dell Inspiron N4050
Sebelumnya - Laptop ini agak baru jika dilihat dari segi luarannya. Tapi untuk skrin retak seperti ini ia tidak mengenal usia sesuatu laptop itu. So, anda semua harus berjaga-jaga dengan skrin laptop ini supaya dijaga dengan betul kerana ianya amat sensitif. Fragile.

Selepasnya - Dah siap, kami cuma mengambil masa lebih kurang 15 minit untuk tidak membuatkan anda bosan menunggu dan kami jamin ia tidak akan rosak InsyaAllah melainkan dengan sengaja. Kalau tiba-tiba je rosak kami sedia menggantikan dengan yang baru sebab itu kami memberi jaminan selama 3 bulan.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, dell inspiron n4050

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Keyboard Laptop Asus K50AD Series

Repair Keyboard Laptop Asus K50AD Series
Pandangan Depan - Keyboard yang rosak.

Pandangan Belakang - Keyboard yang rosak.

Selesai - Untuk 'order' keyboard dengan kami hanya mengambil masa 1-2 hari dan tempoh pemasangan keyboard tidak melebihi 15 minit, 3 bulan jaminan daripada kami. Anda datang anda tahu.


artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, asus k50ad series, keyboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Lenovo Y450

Repair Screen Laptop Lenovo Y450
Sebelumnya - Skrin laptop ni 'crack' akibat terpijak.

Selepasnya - Maaf gambar gelap sikit sebab tak pakai flash. Itu tak penting, yang penting tuan laptop ini berjaya menggantikan skrin laptop beliau kepada yang baru dengan harga yang murah daripada kami.

Beliau juga pernah hantar tukar skrin laptopnya sebelum ini di tempat lain, malangnya kos untuk tukar skrin beliau amat-amat tidak munasabah dan agak kecewa dan marah dari segi percakapannya. Terima kasih En.Shazmie kerana mempercayai servis kami. Anda sangat hebat!

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, lenovo ideapad y450

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Motherboard Laptop HP Pavilion DV2 Series

Repair Motherboard Laptop HP Pavilion DV2 Series
Laptop ini pernah dibaiki di tempat lain dan tak sampai 3 bulan ia kembali rosak dan malangnya 'chrome case' laptop ini juga ditukar kepada yang second hand. Agak sedih rasanya tuan laptop ini ditipu macam tu je. Kepada anda kalau nak repair laptop mesti berhati-hati ya. Jangan biarkan anda menjadi salah satu mangsa dan pastikan tempat yang anda hantar repair itu mencatat segala informasi laptop anda. Mencegah itu lebih baik daripada merawat kan.

Alhamdulillah, terima kasih daripada OK Computer Solution kerana mempercayai servis kami.
Kami salute En.Azman ni kerana dalam keadaan tak sihat beliau masih sanggup datang ke kedai kami untuk mengambil laptopnya. Thanks!


artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, hp pavilion dv2, motherboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ42

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ42

video
Sebelumnya - Perhatikan skrin laptop ini selepas terkena impak akibat daripada terjatuh.

Selepasnya - Seperti biasa kami menukar skrin laptop ini selepas mengenalpasti skrinnya harus ditukar dengan yang baru. Jaminan 3 bulan kami berikan dan jika tiba-tiba rosak tanpa sengaja boleh tukar 'one on one'.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, compaq presario cq42

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Lenovo B450

Repair Screen Laptop Lenovo B450
Sebelumnya - Customer kami kali ini sanggup datang dari Melaka untuk menukar skrin laptop beliau. Katanya skrin laptop ini pecah kerana adiknya yang kecil terpijak dan amatlah merbahaya kepada adiknya itu. So, janganlah letak laptop merata-rata dan simpanlah di tempat yang selamat.

Selepasnya - Alhamdulillah, setelah hampir 1 tahun laptopnya tidak digunakan kini dapat gunakannya kembali seperti biasa.

p/s - Hati-hati ya, simpan laptop anda di tempat yang elok.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, lenovo b450

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Dell Inspiron 1420

Repair Screen Laptop Dell Inspiron 1420
Sebelumnya - Proses penukaran skrin yang dikatakan hanya mengambil masa 15 minit itu adalah kerana kami menukarkan skrin anda 'on the spot' sebaik sahaja anda sampai ke kedai kami. Jadi anda tidak perlu tunggu lama berjam-jam atau berhari-hari hanya untuk menukar skrin. Malah kosnya juga amat berbaloi untuk yang sudah bekerja mahupun sedang belajar. Ini sudah menjimatkan kos dan masa anda sendiri.

Selepasnya - Inilah hasilnya setelah laptop ini ditukar skrinnya oleh salah seorang krew OK Computer Solution. Tidak perlu pening kepala dan sakit hati lagi melihat skrin yang sebelum ini rosak dan terpaksa menggoyang-goyangkannya supaya jadi elok. Anda memang awesome jika datang ke kedai kami!

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, dell inspiron 1420

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Acer Aspire One Happy

Repair Screen Laptop Acer Aspire One Happy
Sebelumnya - Kata customer kami ini, netbook ini milik adiknya dan punca skrin laptop beliau pecah tidak  diketahui. Brader ini sanggup meredah hujan dari Kajang untuk ke kedai kami untuk menukar skrin netbook adik kesayangannya. Kami berasa amat teruja dan terharu.

Selepasnya - Acer Aspire One ini nampaknya begitu Happy seperti namanya jugak. Kos untuk menukar LED skrin untuk netbook ini dengan kami hanyalah RM250 sahaja. Termasuk pasang tau. Macam biasa 3 bulan jaminan dan jika berlaku kerosakan tanpa sengaja akan kami tukar dengan yang baru.

Terima kasih En.Latip yang sangat AWESOME!
Kami teruja mempunyai pelanggan seperti anda.
Beliau dari Kajang tau.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, acer aspire one happy

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4540

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4540
Sudah 3 bulan laptop ini tidak digunakan semenjak motherboard-nya rosak. Kini laptop beliau sudah kembali mengeluarkan 'display' seperti biasa dan kelihatan tuan kepada laptop ini amat gembira. Untuk pengetahuan anda, laptop ini menggunakan Processor AMD yang selalunya cepat panas dan tak tahan panas dan itu adalah antara penyebab rosaknya 'motherboard' laptop ini, so nasihat kami adalah pastikan laptop anda tidak berada dalam keadaan yang tertutup ataupun tiada laluan untuk haba keluar. Maknanya pastikan laptop anda sentiasa sejuk. Jangan letak dalam peti ais pulak ya. Setakat ini sahaja sharing kami di sini.

OK Computer Solution terbaik!
OKCS : Anda memang sempoi bro!

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, acer aspire 4540, motherboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Motherboard Laptop Compaq Presario Cq40

Repair Motherboard Laptop Compaq Presario Cq40
video

Entah kenapa, minggu ini kami banyak menerima masalah dengan Compaq Presario CQ40, kali ni skrin CQ40 ni berkelip kelip macam lampu disko, sakit mata dibuatnya. Kami ingatkan masalah skrin, dah tukar  3 skrin baru, masalah yang sama juga berlaku .
Tukar kabel pulak, hasilnya sama, LCD masih berkelip kelip



video



Setelah dicari rupanya masalah CQ40 ini bukan pada LCD skrin tetapi pada chipset graphic motherboard.
So setelah tukar baru chipset motherboard ini, oklah, xda lah pulak sakit mata nak tengoknya. tenang dan suka hati nak buat kerja sambil main facebook.

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, compaq presario cq 40, motherboard


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4732Z

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4732Z
Laptop amat sensitif jika terkena air. Tuan punya laptop ini tertumpah air pada laptopnya dan hasilnya 'motherboard' laptop beliau telah rosak. Mujurlah dengan kepakaran yang kami ada dapat juga membantu beliau selesaikan masalah ini. Kepada anda di luar sana jauhkan laptop anda daripada sumber-sumber air dan kalau boleh elakkan supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini.

Kami daripada krew OK Computer Solution ingin mengajak saudara/saudari di luar sana supaya mendoakan keselamatan penduduk yang terkena tempias Tsunami terutama di Acheh dan tidak lupa juga di perairan barat negara kita. Mudah-mudahan semuanya berada dalam terkawal hendaknya InsyaAllah.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire 4732z, motherboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ40 (Mesti Tonton)

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ40
video

Sebelum

Ramai pengguna laptop Compaq Presario CQ40 pasti menemui masalah ini, iaitu, LCD screen mereka bergaris garis, kehijauan, hilang warna dan macam macam lagi, 
Biasanya garisan datang sikit sikit boleh pakai lagi, tak nak tukar pasal boleh nampak gambarnya
lama lama jadi banyak, garisan, boleh sabar lagi,
 lama lama lagi jadilah macam laptop kat ini, 
Apapun tak boleh buat dah! Dah tak boleh sabar lagi ni.



       Selepas

Tak susah pun, 15 minit sahaja untuk tukar je lcd screen tu dengan yang baru dan yang berkualiti, 
habis cerita, gambar cantik, hati pun sejuk tak sakit hati, laptop guna hari hari, kena jaga baik baik. 
tak rugi pun tuan puan 15 minit tukar lcd ni, berbanding, berjam jam mengadap lcd screen yang menyakitkan hati. Hidup kena ceria!

Berkongsilah dengan rakan anda yang memerlukan!

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, compaq presario cq40

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.                                                              

Repair Screen Laptop Toshiba Satellite C640

Repair Screen Laptop Toshiba Satellite C640

Alhamdulillah, saya tertarik dengan kedai komputer terbaik untuk saya ini dengan hanya melihat testimoni sahaja. Krew OK Computer Solution memberikan harga yang amat berpatutan untuk skrin baru laptop saya. Layanan yang diberikan juga amat istimewa. Good job OK Computer Solution!

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, toshiba satellite c640

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ40

Repair Screen Laptop Compaq Presario CQ40
Sebelum - Masalah yang sama berlaku kepada laptop model ini apabila garisan mendatar bermula dari bawah skrin dan merebak seperti ini. Kami difahamkan tuan punya laptop ini sudah 3 kali tukar skrin laptopnya ketika masih dalam "Warranty" dan kos untuk tukar sekeping LCD ketika itu amatlah mahal.

Selepas - Alhamdulillah, beliau terbaca iklan kami di dalam internet dan sanggup mencari kedai kami walaupun berkali-kali sesat di jalanraya untuk ke sini. Itu tanda semangat dan kepercayaan beliau untuk menukar skrin laptop beliau dengan kami dan kami berasa sangat kagum serta amat terharu dengan peristiwa ini. 
Lihatlah wajah kegembiraan beliau setelah laptopnya kembali bernafas sejak setahun yang lepas disebabkan oleh masalah skrinnya. Terima kasih yang tak terhingga daripada kami krew OK Computer Solution.


artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, compaq presario cq40


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Netbook Creative 1Malaysia

Repair Netbook Creative 1Malaysia
Masalah laptop saudara ni simple je. Iaitu 'Power Button' beliau sudah tidak boleh digunakan dek kerana terlalu kuat menekan setiap kali nak POWER ON laptopnya.
Apabila kami membuka laptop tersebut, kami mendapati bahawa switch ON itu sudah tercabut daripada 'Motherboard'. So, kami menggunakan segala kepakaran yang kami ada untuk membaiki kembali POWER BUTTON seperti sediakala.
Alhamdulillah, laptop tersebut dapat digunakan semula. Oleh itu, wahai pengguna laptop di luar sana, sila SWITCH ON laptop anda dengan penuh kasih sayang ya.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, creative 1malaysia, power button rosak, patah

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Asus Eee PC 1005P

Repair Screen Laptop Asus Eee PC 1005P
Ini adalah gambar selepas skrin laptop Asus yang sangat 'rare' ini diambil. Kenapa laptop ini dikatakan 'rare' adalah kerana saiz skrinnya yang sangat-sangat jarang ditemui di Malaysia iaitu 10.01'', saiz yang biasa didengari adalah 10.1'' dan 10.2''. Kami begitu terkejut melihat skrin ini, Alhamdulillah kami dapat menggantikan skrin laptop Asus Eee PC ini kepada yang baru.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, asus eee pc 1005p

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Lenovo B450

Repair Screen Laptop Lenovo B450
Sebelum - Cuba lihat apa masalah laptop ni. Skrinnya tidak retak tetapi yang kelihatan hanyalah garis-garis macam dalam cerita 'The Matrix' tu. Tak dinafikan bahawa skrinnya sudah rosak dan tidak ada cara untuk membaikinya. Owner laptop ini kelihatan resah takut-takut kami tiada stok untuk menggantikan skrinnya. Nasib menyebelahi beliau kerana kami mempunyai stok untuk laptop Lenovo-nya.

Selepas - Laptop beliau tampak seperti baru seperti masa mula-mula beliau beli di kedai, katanya. Sememangnya begitu kerana kami menggantikan dengan LED skrin yang di-import khas dari luar negara dan berkualiti tinggi termasuklah jaminan selama 3 bulan yang kami berikan ke atas skrin ini.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, lenovo b450

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Hard Disk Laptop HP Compaq 2230S

Repair Hard Disk Laptop HP Compaq 2230S
Masalah laptop ini adalah seringkali 'hang' bila Windows tengah 'loading' dan menyebabkan owner laptop ni bosan menunggu lebih setengah jam untuknya membuat kerja-kerja berkaitan. Dengan masalah yang sama seperti mana berlaku kepada customer kami sebelum ini, kami dengan pantas membaiki 'hard disk' laptop beliau, tapi dengan backup dulu kesemua dokumen penting miliknya dan Alhamdulillah masalah laptopnya yang selalu 'hang' tu tidak berlaku lagi.
artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair laptop hang, freeze, lembap, lambat, cannot enter windows, stuck

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Screen Laptop Acer Aspire One D255

Repair Screen Laptop Acer Aspire One D255
Sebelum - Puncanya tidak dapat dijelaskan oleh tuan punya laptop ini kerana beliau amat sedih skrin laptop beliau jadi macam ni. Siapa yang tak sedih kalau skrin laptopnya retak sebegini rupa. Anda pun begitu kan. Tapi tak mengapa, kami sedia membantu anda menggantikannya dengan yang baru.

Selepas - Alhamdulillah, tuan punya laptop agak terkejut kerana kami berjaya memasang skrin beliau kepada yang baru dengan cuma mengambil masa 15 minit sahaja. Mujurlah skrin laptop ini ada di dalam stock kami. So, tak perlu banyak bicara dan anda sendiri dah lihat bagaimana kerja yang kami lakukan. Ringan-ringankanlah jari anda untuk klik like dan share ya. Hasil kerja anda juga memudahkan pengguna laptop di luar sana mencari kedai repair laptop dan komputer terbaik untuk mereka.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire one

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.