Laptop Second-hand Untuk Di Jual

HP Compaq Presario CQ 40 (SOLD)



Bagus untuk travel, nak buat kerja bagi yang bekerja atau pelajar, surf internet. Nak buat graphics biasa-biasa boleh la. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen Size 14.1” LCD

-Processor  AMD Turion X2  2.10Ghz
-ATI Graphics Radeon HD3200
-Ram 2GB DDR2 
-250 GB HDD
-OS Windows 7 Ultimate
-Web Camera VGA
-New adapter charger
-No Battery 


Samsung R470 (SOLD)


Spec boleh tahan. Sesuai nak buat main game. Motheboard baru. Sesuai juga untuk buat kerja, graphics, dengar lagu, tengok movie, main game, surf internet. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!. 


-Screen Size 14.0" LED
-Intel Core 2 Duo T6500 2.16GHz
-Nvidia GeForce G105M
-Ram 2GB DDR3 (Up to 8GB)
-320 GB HDD
-OS Windows 8
-Web Camera VGA
-Original adapter charger


Dell Inspiron 1440 (SOLD)




Laptop second, tapi motherboard baru. Elok untuk buat kerja, tengok movie, dengar lagu, surf internet. Masih boleh buat Graphics ringan-ringan. Game yang tidak menggunakan graphics yang tinggi masih boleh jalan. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen Size 14.1” LCD
-Processor Intel Pentium Dual Core 2.10Ghz
-Intel Mobile 4Series Express Chipset
-Ram 2GB DDR2 
-320 GB HDD
-OS Windows 7 Ultimate
-Web Camera VGA
-New adapter charger
-New Battery


HP Pavilion TX2500 (SOLD)




Best buat travel. Screen boleh pusing-pusing. Boleh jadi macam tablet. Sesuai nak buat kerja, dengar lagu, tengok movie, surf internet. Mampu buat kerja graphics biasa-biasa. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen Size 12.1” LCD

-Processor AMD Athlon X2 1.9Ghz
-ATI Graphics Radeon HD3200
-Ram 1GB DDR2 (Up to 8GB)
-160 GB HDD
-OS Windows 7 Ultimate (upgradeable to Windows 8)
-Touch Panel Integrated
-Web Camera VGA
-Original adapter charger
-Original Battery
-Original HP bag
-Original Pen tool


Acer Aspire 4736Z (SOLD)



Laptop ni tuanya dulu perempuan. Memang nampak macam baru lagi. Spec pun boleh la.. Sesuai nak buat kerja, dengar lagu, tengok movie, surf internet. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!. 


-Screen Size 14.0” LED
-Processor  Pentium Dual Core T4200 2.00Ghz
-Intel Graphics 4Series
-Ram 2GB DDR3 
-160 GB HDD
-OS Windows 8 Pro
-Web Camera VGA
-New adapter charger
-No Battery


Acer Aspire 4715Z (SOLD)




Laptop masih berkeadaan baik. Boleh buat kerja, dengar lagu, tengok movie, surf internet. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen Size 14.1” LCD

-Processor  Pentium Dual Core T2390 1.8Ghz
-Intel Graphics X3100 256MB
-Ram 1GB DDR2 
-120 GB HDD
-OS Windows 7 Ultimate
-Web Camera VGA
-New adapter charger
-No Battery


HP 520 (SOLD)




Semua ok lagi. Cuma internal wifi je problem. Tapi kami provide external USB wifi adapter. Sesuai untuk buat kerja, dengar lagu, tengok movie, surf internet. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen 14.1" LCD
-Intel Core 2 Duo 1.83 GHz
-Ram 1.5 GB DDR2
-Intel Chipset
-Microsoft Windows 8
-Internal Wifi tak ade, tapi kami akan beri USB Wifi secara PERCUMA
-Bag original HP
-New adapter charger
-No Battery


Dell Latitude D510




Condition tip-top lagi. Elok untuk kegunaan rumah, untuk anak-anak nak belajar komputer. Ataupun nak buat koleksi. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.
  -14.1" LCD Screen
-Intel centrino M 1.73Ghz
-512MB DDR2 Ram
-40GB hard disk
-Microsoft Windows XP
-Original Battery
-Wifi
-No Camera
-Original Dell Bag
-New adapter charger


Fujitsu Lifebook S series




Kecil dan ringan. Boleh buat layan nak tidur malam. Sesuai nak buat kerja-kerja ringan, dengar lagu, tengok movie, surf internet. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-AMD Athlon 2000+
-512 MB DDR2 Ram
-Graphic ATI Radeon 320M
-40GB HDD
-Microsoft Windows XP
-Original Battery
-No wifi
-No Camera
-Original Fujitsu Bag
-New adapter charger



IBM Thinkpad R40




Condition OK. Boleh nak buat kerja-kerja simple, dengar lagu, tengok movie. Sesuai juga untuk anak-anak kecil atau sesiapa yang nak belajar komputer. Agak berat, kalau baling kat dinding kompem berlekuk dinding tu... Paling best nak buat koleksi sendiri. Fully installed software. Kalau tak cukup boleh mintak lain. Stok adalah Terhad!!!.

-Screen Size 15.1” LCD
-Intel Pentium Centrino
-ATI Graphics Radeon HD3200
-Ram 512MB
-160 GB HDD
-OS Windows XP
-Original Battery
-New adapter charger


Kepada yang berminat boleh message, call, wassap, bbm, email, pm kat facebook dan sewaktu denganya. 

Call zakwan - 0123653285
Boleh Whatsapp
BBM : 22B3A041 
HQ : 03-77316761
Email : info@okcomputersolution.net
Facebook : https://www.facebook.com/OKComputerSolution 

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang laptop secondhand, used laptop, laptop second, laptop second-hand, used acer laptop, used dell laptop, used HP laptop, acer laptop, laptop second hand for sale, second hand notebook, buy laptop, ok computer solution

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

No comments: