Best tricks untuk Mac anda (7)

PASTI ANDA TIDAK TAHU MAC ANDA DAPAT MELAKUKAN SEMUA INI. 

Tips 1 - KLIK SINI
Tips 2 - KLIK SINI 
Tips 3 - KLIK SINI
Tips 4 - KLIK SINI
Tips 5 - KLIK SINI
Tips 6 - KLIK SINI


7. MENGGUNAKAN SPLIT SCREEN 




Bekerja dengan dua windows atau aplikasi side-by-side menjadi lebih mudah sejak adanya OS X 10.11 El Capitan, terima kasih kepada Split Screen View. Dengan menekan left-click pada green maximize button dekat sebelah atas kiri, anda boleh drag untuk letakkan pada belah kiri atau kanan. 

Kemudian anda perlu untuk memilih window atau aplikasi yang hendak di buka. 

Betul tu, kadang-kadang apabila diterjemah kan dalam bahasa melayu memang kurang faham, termasuk la dengan sis. BM spm sis pun dapat A biasa je. Kalau A+ confirm korang faham. Nah la bahasa english. We have to speaking you know. 


  1. Hold down the full-screen button   in the upper-left corner of a window. 
  2. As you hold the button, the window shrinks and you can drag it to the left or right side of the screen.
  3. Release the button, then click another window to begin using both windows side by side.

Bila dah translate tu, Ada jugak kurang faham dia. Sebab apa? Sebab kita nak tutorial, kita nak practical (padahal english tak power banyak lak alasan kau), Tak main la der teori ni. Biasa la, tak terlalu rajin nak memahami teori kan? Sama la dengan sis. Serious ni. 



Share je supaya pengguna Mac tau. Kalau korang guna windows, ambik trick ni pastu buat kat member yang guna Mac. Confirm dorang puji korang sebab korang power. hiks!


Tunggu next trick kita tau! 


Kalau ada soalan boleh :


Email : info@okcomputersolution.net

Whatsapp : 012 365 3285
Office Number : 03 7731 6761

Nanti ada awek yang jawab. Tak caye try la. 



No comments: