Best tricks untuk Mac anda (8)

PASTI ANDA TIDAK TAHU MAC ANDA DAPAT MELAKUKAN SEMUA INI. 

Tips 1 - KLIK SINI
Tips 2 - KLIK SINI 
Tips 3 - KLIK SINI
Tips 4 - KLIK SINI
Tips 5 - KLIK SINI
Tips 6 - KLIK SINI
Tips 7 - KLIK SINI

8. MEMBUAT SHORTCUT PADA KEYBOARD ANDA 



Dengan adanya shortcut pada keyboard ia dapat menjimatkan masa, Malah takda limit pun nak buat shortcut tu! Jika terdapat pilihan menu tertentu yang anda gunakan sepanjang masa yang tidak mempunyai shortcut, anda boleh buat sendiri. 


Langkah-langkah :

Pergi ke System Preferences > Keyboard > Application Shortcuts. Klik butang + untuk menambah shortcut baharu. Anda boleh memilih aplikasi yang anda mahu dari drop-down list, tetapi anda kena tahu nama sebenar arahan menu untuk menaip dalam kotak sebelah, termasuk lah ejaan serta aksara yang betul. Akhir sekali, pilih gabungan kekunci unik untuk menggunakan sebagai shortcut baharu, dan klik Add. 


Video : 


Share je supaya pengguna Mac tau. Kalau korang guna windows, ambik trick ni pastu buat kat awek ke pak mertua ke yang guna Mac. Confirm dorang puji korang sebab korang power. hiks! 





Tunggu next trick kita tau! 


Kalau ada soalan boleh :


Email : info@okcomputersolution.net

Whatsapp : 012 365 3285
Office Number : 03 7731 6761

Nanti ada awek yang jawab. Tak caye try la. Bila nak call? Dah lama tunggu.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Best article I relished reading through this and I defiantly will recombed this posting towards my good friends in addition I will include in the direction of article this on Facebook, twitter and much more.
I look like this need to be shared through the net.

I’ve been inside the technologies market for around a 10
years and I constantly get pleasure from examining new content material that may both assistance me be
much more knowledgeable in just my market. I seem which
includes I received a great deal out of what on your
own wrote and I’m fired up in direction of proportion this with my household and mates.