[SOLVED] ACER ASPIRE E1-421 | REPAIR LAPTOP SETIAWANGSA

Kedai Repair Laptop Setiawangsa Menyelesaikan Masalah Laptop Acer Aspire E1-421 Tak Boleh Nak ON


Artikel ini membincangkan tentang laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON.
Laptop biasanya kalau tak boleh nak ON, technician kami akan cek dulu beberapa perkara penting sebelum kita sahkan memang confirm motherboard yang rosak. Antara yang technician kami akan cek adalah seperti adapter charger yang digunakan, bateri laptop dan button ON/OFF pada laptop tersebut. Baru-baru ini kami di kedai repair laptop Setiawangsa menerima sebuah laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON.


Laptop Acer Aspire E1-421

Munurut cerita tuan punya laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON ni, laptop secara tiba-tiba tak boleh nak ON walhal sebelum tu tak pernah pun terjatuh dan laptop dalam keadaan baik sahaja. Tiba-tiba je jadi macam tu. Dah lah tengah stress banyak kerja nak kena siapkan. Jadi tuan punya laptop ni pun hantar ke kedai repair laptop setiawangsa iaitu kami untuk dibuat free checking.


Laptop Acer Aspire E1-421 sudah siap repair

Setelah didiagnos oleh technician kami di kedai repair laptop setiawangsa, kami dapati laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON ni mengalami masalah motherboard yang mana chipset grafiknya sudah terbakar dan perlu diganti. Jadi kami maklumkan semula kepada tuan punya laptop ni, dan beliau bersetuju untuk repair dengan kami. Kebiasaannya jika pelanggan tak nak repair setelah proses diagnos, kami akan pulangkan semula laptop tanpa sebarang bayaran yang dikenakan.


Customer berpuas hati laptop dah siap

Alhamdulillah laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON akhirnya siap repair. Semua kerja yang tertunggak sebelum ni boleh disiapkan semula tanpa sebarang gangguan. Customer happy, kami di kedai repair laptop Setiawangsa pun happy!


-->> Anda ada masalah macam laptop Acer Aspire E1-421 tak boleh nak ON?

-->> Tercari-cari kedai repair laptop Setiawangsa?



Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur :-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur :-

OKCS KL

Tiada ulasan: