[SOLVED] LENOVO Y50 HINGE PATAH | REPAIR LAPTOP PANDAN JAYA

Kedai repair laptop Pandan Jaya menyelesaikan masalah laptop Lenovo Y50 hinge patah


Artikel ini membincangkan tentang laptop model Lenovo Y50 hinge patah.
Untuk pengetahuan anda, laptop Lenovo Y50 ni mempunyai spec yang tinggi juga dan sesuai untuk mereka yang kaki gaming. Selain spesifikasinya yang tinggi, designnya juga turut menggiurkan (cewah..) para gamers diluar sana. Baru-baru ini kami di kedai repair laptop Pandan Jaya menerima laptop model ni yang mempunyai masalah hinge patah. 

Contoh hinge laptop

Oh ya, untuk anda yang tak tahu apa itu hinge, hinge adalah engsel pemegang skrin laptop. Konsepnya macam pintu kat rumah tu (hehe). Berbalik pada laptop yang kami terima tadi, jika diteliti dengan betul, laptop Lenovo Y50 hinge patah ni sebenarnya dia ada bersangkut paut sekali dengan casing yang retak/patah dekat dengan sekeliling hinge. Setelah technician kami di kedai repair laptop Pandan Jaya buat diagnos, kami dapati tapak sebagai pengikat hinge yang terletak dekat casing sudah longgar dan patah.

Kebiasaannya jika tapak pada casing (tempat pengikat hinge) sudah patah, hanya ada 2 jalan penyelesaian yang biasa kami kedai repair laptop Pandan Jaya berikan. Untuk laptop Lenovo Y50 hinge patah ni, kami beri cadangan samada nak kena ganti casing bawah sekali yang mana kosnya agak tinggi sedikit ataupun kita gam sahaja. 


Proses servis laptop Lenovo Y50-70 


Laptop Lenovo Y50-70 mempunyai 2 kipas

Untuk kes Lenovo Y50 hinge patah ni, customer minta untuk gamkan sahaja hinge dan casing tersebut untuk penjimatan yang maksimum. Selain itu, customer juga request untuk servis cuci habuk sebab laptop dah agak panas. Alhamdulillah setelah siap, laptop dapat berfungsi dengan sepenuhnya serta tiada lagi masalah bila nak buka skrin laptop sebab hinge dah boleh digunakan dengan smooth. Customer happy, kami di kedai repair laptop Pandan Jaya pun happy!


Laptop Lenovo Y50-70 sudah siap repair hinge dan servis cuci habuk

-->> Laptop anda ada masalah macam Lenovo Y50 hinge patah?

-->> Tercari-cari kedai repair laptop Pandan Jaya?



Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur :-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur :-

OKCS KL


Tiada ulasan: