[SOLVED] MAC KELUAR TANDA SOAL | REPAIR MAC BRICKFIELDS

Kedai repair Mac Brickfields menyelesaikan masalah Mac keluar tanda soal (A flashing question mark)


Artikel ini membincangkan tentang Mac keluar tanda soal (A flashing question mark).
Apakah yang dimaksudkan dengan Mac keluar tanda soal ni atau bahasa orang putihnya ialah a flashing question mark? Untuk pengetahuan anda, a flashing question mark ni akan muncul ketika awal-awal kita ON Mac. Seolah Mac anda tak dapat nak baca OS X atau tak dapat nak kesan HDD/SSD. Jika perkara ini berlaku, jangan panik, kami di kedai repair Mac Brickfields ada menyediakan langkah-langkah awal yang boleh dilakukan anda sendiri pada link ini http://bit.ly/1FsdWEb 


Video Macbook Air keluar question mark

Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Brickfields ada menerima Macbook Air dengan masalah seperti di atas iaitu Mac keluar tanda soal (berkelip-kelip). Setelah di diagnos oleh technician, kami dapati Macbook Air tersebut perlu dimasukkan OS X yang baru kerana OS X yang lama sudah pun corrupted. Kebetulan pula tuan punya Macbook Air ni adalah seorang peniaga online dan sangat memerlukan Macbook Air ini untuk buat kerja-kerja online marketing. Jadi kalau dah takda Macbook untuk buat kerja, sangat susah untuk berkomunikasi dengan customer dan tergendala segala tempahan yang dah diterima oleh tuan punya Macbook Air ni.


Proses install OS X yang baru


Macbook sudah siap

Selepas proses diagnos tadi siap, kami di kedai repair Mac Brickfields pun terus menghubungi tuan punya Macbook Air ni dan beliau bersetuju untuk masukkan OS X yang baru. Oleh sebab nak cepat, tak sampai 2 jam kami dapat selesaikan masalah Mac keluar tanda soal ni. Akhirnya Macbook dapat digunakan semula dan tuan punya Macbook Air ni pun boleh sambung semula semua kerja yang tertunggak dek kerana masalah a flashing question mark ni. Customer happy, kami di kedai repair Mac Brickfields pun happy!


Abang Man yang sangat berpuas hati

-->> Macbook/iMac anda ada masalah macam Mac keluar tanda soal ni?

-->> Tercari-cari kedai repair Mac Brickfields?



Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur :-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur :-

OKCS KL


Tiada ulasan: