[SOLVED] SKRIN MACBOOK RETINA A1398 |REPAIR MAC PANDAN INDAH

Kedai repair Mac Pandan Indah menyelesaikan masalah skrin MacBook Retina A1398


Artikel ini membincangkan tentang skrin MacBook Retina A1398 yang crack/pecah/rosak.
Pada awal minggu yang lepas, kami di kedai repair Mac Pandan Indah didatangi seorang customer bernama Mr. Edward yang membawa MacBook Pro Retina  A1398 dengan masalah screen crack. Untuk pengetahuan anda, skrin MacBook Pro Retina A1398 ni mempunyai 2 pilihan samada boleh kita ganti skrin sahaja ataupun 1 set sekali dengan panel.


Skrin MacBook Pro Retina A1398 yang crack

Mr. Edward beritahu, skrin MacBook Retina A1398 beliau crack adalah disebabkan oleh kunci. Eh kenapa pula kunci? Ya kunci, sebabnya masa Mr. Edward nak tutup skrin MacBook Retina A1398, kebetulan dekat area keyboard tak perasan ada letak kunci. Nah, sekali hempap, habis lah skrin. Dan yang paling parah, skrin MacBook Retina A1398 beliau crack belah dalam, jadi terus tak boleh nampak display. Langsung 1 kerja pun tak boleh nak buat. Kalau crack belah luar, ada kemungkinan boleh lah juga nampak sikit display dan masih boleh sambung kerja. Apalagi, cepat-cepat Mr. Edward cari kami di kedai repair Mac Pandan Indah.


MacBook Pro Retina A1398 sudah siap

Setelah technician kami di kedai repair Mac Pandan Indah diagnos, memang confirm skrin belah dalam yang crack. So kalau dilihat (seperti dalam gambar) tak berapa nampak macam crack, tapi hakikatnya memang crack, cuma belah dalam. Mr. Edward diberi pilihan samada nak ganti skrin sahaja atau sekali 1 set dengan panel. Akhirnya beliau memilih untuk ganti 1 set skrin termasuk dengan panel.

Lepas technician kami di kedai repair Mac Pandan Indah menyiapkan MacBook Pro Retina A1398, kami terus menghubungi Mr. Edward. Beliau sangat gembira dengan hasil kerja kami. Jadi dapatlah beliau sambung semula buat kerja.

-->> iMac/MacBook ada masalah macam skrin MacBook Retina A1398?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai repair Mac Pandan Indah?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL


Tiada ulasan: