[SOLVED] KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK | REPAIR MAC CHERAS

Kedai repair Mac Cheras menyelesaikan masalah keyboard Mac Retina A1502 rosak


Artikel ini membincangkan tentang keyboard Mac Retina A1502 rosak / tak befungsi.
Sejak kebelakangan ini kami di kedai repair Mac Cheras banyak menerima MacBook yang mempunyai masalah keyboard. Antara yang selalu bermasalah dengan keyboard MacBook yang kami terima adalah ada setengah butang tak berfungsi. 

Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Cheras didatangi seorang pelanggan untuk membaiki MacBook Pro Retina A1502 yang rosak keyboard. Katanya dah bermacam-macam cara yang dibuat termasuklah format. Tuan punya keyboard Mac Retina A1502 rosak ni maklumkan yang beliau dah pernah hantar ke Apple Center, dan mereka mengenakan charge untuk repair masalah ini anggaran hampir RM2k.


[SOLVED] KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK | REPAIR MAC CHERAS 1
Keyboard yang tak berfungsi

Setelah tuan punya keyboard Mac Retina A1502 rosak ni menghantar MacBook, technician pakar kami di kedai repair Mac Cheras pun macam biasa akan buat diagnos dan didapati yang MacBook Pro Retina A1502 ni bukan mengalami masalah keyboard, akan tetapi ada beberapa cip di logic board yang control penggunaan keyboard sudah pun rosak. Inilah menjadi punca kenapa MacBook pelanggan kerap mengalami masalah keyboard.

[SOLVED] KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK | REPAIR MAC CHERAS 2
Proses diagnos
Lepas kami maklumkan hal sebenar kepada tuan punya keyboard Mac Retina A1502 rosak ni, beliau bersetuju untuk proceed repair. Nasib baik hanya tak sampai seminggu kami berjaya menyelesaikan masalah MacBook ni. Beliau pun boleh sambung buat kerja dan yang paling penting adalah kos yang kami berikan untuk repair masalah ini jauh lebih berbaloi-baloi hanya tak sampai RM1k! Apa yang penting, pelanggan happy, kami di kedai repair Mac Cheras pun happy!

[SOLVED] KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK | REPAIR MAC CHERAS 3
MacBook sudah siap

[SOLVED] KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK | REPAIR MAC CHERAS 4
Pelanggan yang sangat berpuas hati

-->> Ada masalah macam KEYBOARD MAC RETINA A1502 ROSAK?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR MAC CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL


Tiada ulasan: