[SOLVED] MACBOOK PRO SLOW SANGAT | REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN

Kedai repair Mac Kampung Pandan menyelesaikan masalah MacBook Pro slow sangat


Artikel ini membincangkan tentang penyelesaian MacBook Pro slow sangat.
Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Kampung Pandan menerima sebuah MacBook Pro A1278 untuk upgrade SSD. Tuan punya laptop ni adalah seorang student daripada UniKL (dekat je dengan kedai kami ni, hehe). Beliau mengambil jurusan engineering yang mana perlu menggunakan banyak software-software yang berat untuk study.

Menurut cerita tuan punya MacBook ni, sebelum ni beliau menggunakan laptop model biasa. Katanya kepada technician kami di kedai repair Mac Kampung Pandan, alang-alang nak buat kerja-kerja yang memerlukan laptop yang laju, beliau pun beli MacBook ni serta upgradekan SSD. Ramai juga yang bertanya, MacBook Pro slow sangat ke sampai nak kena upgade SSD? Bagi kami, untuk tahu perbezaan dia, anda kena cuba sendiri, memang 500% berbeza laju dia!

[SOLVED] MACBOOK PRO SLOW SANGAT | REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN 1
Proses memasang SSD

[SOLVED] MACBOOK PRO SLOW SANGAT | REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN 2
Proses memasang SSD 2

Untuk pengetahuan anda juga, tuan punya MacBook Pro slow sangat ni ingin menjadikan hard disk asal MacBook beliau sebagai hard disk kedua dengan menggantikan bahagian DVD-Writer sebagai tempat hard disk. Ini lebih menjimatkan kerana anda tak perlu nak buang hard disk asal. Kami di kedai repair Mac Kampung Pandan juga banyak memberikan tips bagaimana mengoperasi MacBook.

[SOLVED] MACBOOK PRO SLOW SANGAT | REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN 3
Technician kami sedang menjawab persoalan customer

Akhirnya MacBook Pro slow sangat ni siap upgade SSD serta dapat digunakan dengan secara maksima. Tuan punya MacBook ni nak buat assignment pun takda masalah dah. Apa yang penting adalah kepuasan pelanggan keutamaan kami di kedai repair Mac Kampung Pandan! Oh ya, anda juga boleh tengok kat sini camna lajunya performance SSD kat link ni --->> Klik Sini

[SOLVED] MACBOOK PRO SLOW SANGAT | REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN 4
Pelanggan yang sangat berpuas hati

-->> Anda pun ada masalah MACBOOK PRO SLOW SANGAT?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR MAC KAMPUNG PANDAN?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL


Tiada ulasan: