[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK

Pelanggan yang datang ke kedai repair Macbook Setapak kali ini datang dari jauh iaitu dari Terengganu. Nama beliau Encik Nizam. Terkejut juga beliau kata dari Terengganu. Jauh sangat tu semata-mata nak hantar repair Macbook Pro.

Beliau memberitahu sebenarnya beliau ada seminar di area Setapak. Sebelum ni beliau pernah repair Macbook pro ni di OKCS Petaling Jaya, tapi bila beliau search di internet, beliau ternampak OKCS Setapak. Bagai ngantuk disorongkan bantal la. Tak perlu beliau nak pergi jauh ke OKCS Petaling Jaya.

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro trackpad terangkat

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro Trackpad Terangkat

Masalah yang dihadapi oleh Encik Nizam ialah trackpad terangkat seperti yang anda lihat di dalam gambar di atas. Beliau  sangat tak selesa. 

Kami memberitahu bahawa, Macbook Pro trackpad terangkat biasanya masalah bateri kembung. Kami juga memberitahu, selepas tukar bateri Macbook Pro ni, kami juga akan check trackpad terangkat masih boleh berfungsi seperti biasa atau pun tidak.

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro A1286


[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro bateri kembung

Apabila technician kami buka penutup belakang Macbook Pro Trackpad terangkat tersebut, terang-terang memang bateri kembung. 

Kami di kedai repair Macbook Setapak menyarankan agar beliau menukar bateri baru. Ia bagi mengelakkan bateri semakin kembung dan menyebabkan trackpad pecah. Lebih teruk lagi bateri boleh meletup.

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Proses tukar bateri Macbook Pro


[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro bateri kembung

Melihat fizikal bateri tersebut, En.Nizam pun bersetuju untuk tukar bateri kembung memandangkan beliau jauh seterusnya menyelesaikan masalah Macbook Pro trackpad terangkat. 

[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Macbook Pro : kiri - bateri kembung, kanan - bateri baru


[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Proses tukar bateri Macbook Pro


[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Proses tukar bateri Macbook Pro


[SOLVED] MACBOOK PRO TRACKPAD TERANGKAT | REPAIR MACBOOK SETAPAK
Trackpad terangkat kembali normal

Selepas tukar bateri Macbook Pro trackpad terangkat kembali normal. Trackpad terangkat sudah tidak nampak lagi.  Kemudian kami di kedai repair Macbook Setapak pun memeriksa trackpad . 

Alhamdulillah, trackpad Macbook Pro En.Nizam masih boleh digunakan. Kami pun rasa lega dapat menyiapkan masalah Macbook Pro trackpad terangkat sebelum beliau kembali ke Terengganu. 

Terima kasih kerana mempercayai perkhidmatan kami di kedai repair Macbook Setapak.


==> Anda ada masalah Macbook trackpad terangkat?
==> Anda ada masalah Macbook bateri kembung?
==> Anda tak tahu di mana kedai repair Macbook Setapak?


Tak ada Masa?
Nak kami pick up?
Boleh je..

Hubungi kami untuk kami bantu anda menyelesaikan kekusutan anda dalam mengatasi masalah Macbook Pro trackpad terangkat.

OK Computer Solution Setapak


+6013-332 3995 - N -


Penulis,
Mohd Syafry