[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN

Kedai repair laptop Desa Pandan menyelesaikan masalah skrin laptop Asus N56VZ yang rosak / crack / pecah / retak


Artikel ini membincangkan tentang skrin laptop Asus N56VZ rosak / crack / pecah / retak.
Baru-baru ini kami di kedai repair laptop Desa Pandan menerima sebuah laptop model Asus N56VZ yang mana skrinnya rosak. Skrin yang dikatakan rosak ni bukanlah seperti mana yang selalu kami terima iaitu crack. Sebaliknya yang kami terima ni skrinnya jadi glitch. Pernah tak anda tengok macam mana siaran TV yang tak jumpa atau sudah tamat siaran? Ya begitulah yang dimaksudkan dengan glitch.

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 1
Contoh skrin glitch

Apa yang diberitahu oleh tuan punya laptop ni, katanya beliau terjatuh sekali dengan laptop. Itulah puncanya kenapa skrin laptop Asus N56VZ ni jadi macam tu. Jatuh sebab apa dan di mana beliau terjatuh tidak dinyatakan dengan terperinci. Jadi kami di kedai repair laptop Desa Pandan amatlah faham situasi sedemikian rupa tanpa perlu kami soal lebih (hehe..gurau je). Lepas skrin dah jadi macam tu, lama juga lah beliau biarkan laptop tu tanpa digunakan. Sehinggalah baru-baru ini beliau nak gunakan semula dengan urgent.

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 2
Proses diagnos

Macam biasalah, technician pakar kami di kedai repair laptop Desa Pandan pun buat diagnos apa jenis skrin yang digunakan. Rupa-rupanya skrin laptop Asus N56VZ ni menggunakan skrin berjenis Full HD. Bukan calang-calang ni, sebab kos skrinnya sangat lah mahal, dan untuk pengetahuan anda juga yang sedang membaca ni, bukan setakat skrin sahaja yang rosak, malahan cable LED skrin juga turut rosak.

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 3
Proses cek cable LED skrin

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 4
Proses memasang cable LED skrin

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 5
Proses memasang skrin 

Setelah habis diagnos, tuan punya laptop bersetuju untuk gantikan skrin laptop Asus N56VZ beliau beserta dengan cable LED skrin. Almaklumlah laptop memang nak digunakan cepat dan yang paling penting adalah kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami di kedai repair laptop Desa Pandan!

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 6
Laptop sudah siap

[SOLVED] SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ | REPAIR LAPTOP DESA PANDAN 7
Pelanggan yang berpuas hati

-->> Laptop anda ada masalah macam SKRIN LAPTOP ASUS N56VZ?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP DESA PANDAN?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL


Tiada ulasan: