[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS

Kedai repair Mac Cheras menyelesaikan masalah Mac Mini A1347 rosak auto restart / auto shutdown / stuck dekat logo Apple


Artikel ini membincangkan tentang Mac Mini A1347 rosak auto restart / auto shutdown / stuck dekat logo Apple.
Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Cheras menerima sebuah Mac Mini yang mana ada masalah masa tengah digunakan tiba-tiba dia akan restart sendiri. 

[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS 1
Mac Mini yang rosak

Pada mulanya, technician kami di kedai repair Mac Cheras mencadangkan agar Mac Mini A1347 rosak auto restart tersebut dimasukkan OSX yang baru. Walaubagaimanapun lepas siap kami masukkan OS yang baru, didapati hanya 2 kali sahaja dia elok selepas kami shutdown dan buka semula.

Kemudian kami di kedai repair Mac Cheras membuat diagnos yang lebih terperinci. Setelah siap diagnos, ternyata, didapati Mac Mini A1347 rosak auto restart ni rupa-rupanya ada masalah dengan logic board. Selepas mendapat persetujuan oleh tuan punya Mac Mini, kami pun proceed untuk baiki logic board.

[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS 2
Mac Mini yang sudah terbuka

[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS 3
Technician sedang diagnos

Tak sampai seminggu, akhirnya siap juga kami membaiki masalah Mac Mini A1347 rosak auto restart ni. Disamping itu, kami juga menservis bahagian dalaman Mac Mini tersebut secara percuma sebab banyak juga habuk yang dah terkumpul. Jika anda yang sedang membaca ni nak elakkan juga masalah seperti auto restart / auto shutdown dan stuck dekat logo Apple ni, memang kami di kedai repair Mac Cheras sangat suggest untuk anda servis secara berkala Mac anda. Bukankah mencegah lebih baik daripada mengubati?

[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS 4
Mac Mini sudah siap

[SOLVED] MAC MINI A1347 ROSAK AUTO RESTART | REPAIR MAC CHERAS 5
Pelanggan sangat berpuas hati

-->> Mac anda ada masalah macam Mac Mini A1347 rosak auto restart ni?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR MAC CHERAS?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL


Tiada ulasan: