CARA KIRAAN CYCLE COUNT UNTUK MACBOOK AIR, MACBOOK PRO DAN MACBOOK PRO RETINA


BATERI ANDA SUDAH ROSAK, SUDAH KEMBUNG ATAU BATERI MACBOOK ANDA SUDAH 'KONG'Kami pihak OK computer solution disini akan membantu anda untuk mengenal pasti masalah yang anda hadapi.


KENAPA BATERI ANDA ROSAK?

- Punca utama kerosakan bateri anda adalah cas macbook anda untuk tempoh terlalu lama dan bateri anda sudah melebihi tempoh cycle count

BAGAIMANA NAK TAHU BATERI MACBOOK ANDA SUDAH SAMPAI TEMPOH CYCLE COUNT?
- Disini kami akan menceritakan bagaimana cara untuk mengenal pasti masalah di atas


BAGAIMANA CARANYA?
- Kami akan beritahu step by step atau cara untuk mengira cycle count untuk macbook anda.


Step 1

Pergi ke icon apple disebelah atas kiri macbook anda dan klik pada
"ABOUT THIS MAC"

STEP 2

Klik pada "System report"
STEP 3
Pergi ke 'power' dan anda akan lihat cycle count akan tertera
*highlight biru (Bacaan menunjukkan kiraan 466 cycle count dan bateri masih normal)


KAMI AKAN TUNJUKKAN PENGGUNAAN MAKSIMUM BATERI ATAU 'CYCLE COUNT' MENGIKUT JENIS MACBOOK ANDA

Apabila " Cycle Count" bateri anda telah mencapai tahap penggunaan maksimum anda hendaklah menukarnya bagi mengelakkan kerugian yang dahsyat.
GAMBAR KEADAAN BATERI MACBOOK PRO RETINA YANG ROSAK BATERI PERBEZAAN ANTARA BATERI BARU DAN BATERI LAMA


ANTARA BATERI BERMASALAH ATAU SUDAH TAMAT TEMPOH CYCLE COUNT

Gambar diatas menunjukkan bateri Macbook air model A1370 yang dah melebihi tempoh cycle count dan telah kembung disebabkan pelanggan tidak tukar bateri baru.Gambar diatas menunjukkan bateri Macbook air model A1465 yang sudah kembung disebabkan kekerapan mengecas macbook walaupun bateri sudah penuh.
Gambar diatas menunjukkan bateri Macbook pro retina model A1502 dalam keadaan kembung sedikit disebabkan sudah melebihi tempoh cycle count.
Gambar ini menunjukkan bateri Macbook pro 13" model A1278 dalam keadaan kembung pada sebelah kiri kerana kekerapan cas yang melampau menyebabkan bateri ini kembung yang teruk.


Gambar ini menunjukkan bateri Macbook pro 13" model A1278 juga dalam keadaan hampir 100% kekembungan yang teruk sehingga pecah casing bateri tersebut. Ini kerana pelanggan letak Macbooknya di dalam kereta ketika cuaca yang panas sehingga menyebabkan bateri tersebut kembung hampir nak meletup.


Gambar ini menunjukkan koleksi bateri-bateri Macbook yang rosak disebabkan kekerapan cas walaupun dah penuh, sudah tamat cycle count, letak Macbook dalam keadaan yang terlalu panas serta kecuaian pengguna macbook sendiri.MACBOOK SELEPAS TUKAR BATERI BARU
*boleh bertahan sehingga 10 jam


HASIL KERJA KAMI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki. Plastik yang ada di skrin Macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.


RESPON BAIK DARI PENGGUNA

"Saya dari Johor nak hantar Macbook pro saya bateri sehingga tidak boleh di gunakan langsung apa bila saya hendak membuat kerja saya dan atas saranan daripada kawan saya ke sini kerana saya percaya mereka boleh repair Macbook pro saya dan yang paling buat saya teruja OK COMPUTER SOLUTION baiki Macbook pro saya dalam masa 30 minit,caepat dan memuaskan perkhidmatan yang di berikan." - TARMIZI (Guru)


"Semasa saya memasukkan data kerja saya tiba-tiba Macbook saya blank dan saya cuba hidupkan berkali-kali tetapi tidak berfungsi.Saya membawa Macbook saya ke OK COMPUTER SOLUTION setelah melihat iklan-iklan popular di internet.Bukan itu sahaja,mereka juga telah mengajar saya tentang cara menjaga dan memeriksa kerosakan pada bateri Macbook saya dan harga yang berpatutan dan servis cepat.OKCS terbaik." - SHAFRINA (Pegawai Pemasaran)

"Skrin Macbook pro saya jadi hitam secara tiba-tiba apabila saya tengah tekun membuat assignment.Terima kasih kerana repair Macbook pro saya.Barang gantian yang di gunakan 100% original dan saya sangat yakin kerana OK COMPUTER SOLUTION membaiki Macbook pro depan mata saya. Saya sokong OK COMPUTER SOLUTION.Terbaik." - LIYANA (Pelajar)


 "Apabila saya menghantar email kepada pelanggan saya Macbook saya buat hal.Saya pening kerana ingin berurusan dengan pelanggan secepat mungkin dan saya bawa Macbook ke OK COMPUTER SOLUTION mereka terus periksa dan mengenal pasti masalah Macbook saya dan terus membaikinya.Terima kasih OK COMPUTER SOLUTION kerana tukar bateri Macbook pro saya kerana saya susah nak buat kerja kerana bateri lama Macbook pro saya ini cepat sangat habis. Saya akan rekomen kedai ini kepada kawan-kawan saya." - RUSLI (Usahawan)
 "Kerja memerlukan penyimpanan fail yang segera tapi secara tiba-tiba Macbook saya off dengan sendirinya.Saya melihat iklan OKCS ni kat Youtube.Saya menghantar ke OK COMPUTER SOLUTION dan mereka buat kerja sangat pantas, jujur, cepat dan mesra pelanggan. Mereka sempat bagi nasihat pada saya tentang penjagaan Macbook air pada saya." - MOHAMMAD (Graphic Designer)


 "Dalam masa bekerja Macbook saya jadi kelam dan saya sangat hairan dan saya bingung sebab jarang dengar kedai baiki Macbook dan saya dapat tahu OK COMPUTER SOLUTION daripada rakan saya, mereka cakap OK COMPUTER SOLUION ini boleh repair Macbook dan laptop lain. Jadi saya cuba hantar repair dengan mereka dan memang terbukti berkesan terhadap Macbook pro saya. Jadi saya memang akan syorkan kedai ini kepada pelanggan-pelangan diluar sana kalau ada masalah laptop atau Macbook bolehlah repair dengan mereka." - MOHD NORAZNAN


 "Bateri Macbook saya telah sampai tamat tempoh.Saya nak ganti bateri Macbook murah dan berkualiti tapi tak tahu kat mana, jadi saya pon cari kat internet repair Macbook berkualiti dan saya dapati kedai OK COMPUTER SOLUTION adalah yang terbaik berdasarkan testimoni-testimoni yang saya baca. Saya cuba hantar Macbook saya untuk diorang repair, ternyata memang mereka hebat tentang repair macbook ini. Mereka juga berkongsi tips -tips penjagaan Macbook pada saya. TERIMA KASIH OK COMPUTER SOLUTION." - JAMIL
 "Saya adalah website developer dan saya sangat perlukan Macbook setiap masa tapi bila bateri Macbook saya rosak saya jadi rungsing kerana dlm fikiran saya akan memerlukan masa yang lama untuk baikinya.saya mencari OK SOLUTION COMPUTER di internet dan tertarik dengan service yang di buat.Macbook saya siap dalam 30 minit.OK COMPUTER SOLUTION sememangnya menjaga pelanggan mereka.OK COMPUTER SOLUTION terbaik. " - DAUD


 "Bateri Macbook saya telah tempoh dan saya tidak mengetahui mengenainya.Saya telah membawa Macbook saya ke OK SULUTION COMPUTER dan saya belajar benda baru yang bateri Macbook ada bacaan tamat tempoh.Selain service yang baik.Mereka juga berkongsi ilmu dengan pelanggan.Saya sokong OK SOLUTION COMPUTER." - RAZIFF"Bateri Macbook saya rosak di sebabkan oleh pengecasan bateri yang terlalu lama.selepas membaiki mereka memberi bukti penukaran bateri kepada saya dan menerangkan punca kerosakan bateri kepada saya.Terbaik OK COMPUTER SOLUTION." -RADHI


KENAPA ANDA PERLU REPAIR DENGAN KAMI "OK COMPUTER SOLUTION"

SIAPA OK COMPUTER SOLUTION??

Merupakan syarikat yang membekal dan membaiki yang telah berdaftar dengan IPO yang telah menggembirakan pengguna-pengguna laptop dan macbook pada tahun 2008 sehingga sekarang.


MENGAPA PILIH OK COMPUTER SOLUTION??
Bagaimana ingin berurusan dengan kami?

Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Anda boleh hubungi kami melalui:
  • WhatsApp/Messenger
Customer Careline OKCS
  • Hotline 
= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang


Penulis,
Zaim Halib