REPAIR PC DESKTOP : KEROSAKAN PC YANG BERPUNCA DARI RANDOM ACCESS MEMORY (RAM)


OKCS menerima sebuah komputer dari seorang pelanggan yang berasal dari Perak. Komputernya mempunyai masalah tiada paparan dan berbunyi beep. Beliau sangat gelisah kerana dokumen pentingnya disimpan didalam komputer tersebut. Lebih-lebih lagi mesyuarat tahunan syarikatnya yang akan diadakan tidak lama lagi memerlukan dokumen tersebut. 

Komputer gagal menghasilkan apa apa paparan walau telah dicuba beberapa kali.

Technician kami melakukan pemeriksaan terhadap komputernya. Didapati masalah berpunca dari RAM. Technician kami cuba melakukan servis pada RAM tersebut. Namun masih tidak berfungsi. RAM tersebut perlu ditukar. Jika tidak ditukar, komputer akan tetap tidak menghasilkan apa paparan dan sentiasa mengeluarkan bunyi beep. Tentu beliau dimarahi bosnya jika dokumen tersebut tidak dapat diserahkan.

RAM asal yang tak boleh digunakan.

Technician kami menggantikan RAM lama dengan yang baru. Tempoh untuk menukar RAM mengambil tempoh 1-2 hari bergantung kepada stok barang gantian tersebut. Harga ditawarkan serendah RM80 mengikut jenisnya.

RAM baru yang akan dipasang.

Pelanggan kami terlampau gembira kerana beliau kini boleh mendapatkan dokumen yang diperlukan dalam mesyuarat nanti. Komputernya sekarang dapat berfungsi semula dan lebih cekap kerana kapasiti RAM yang digunakan lebih besar.

Komputer yang telah siap dibaiki dan diujilari sebelum dipulangkan ke pemiliknya.


BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?


Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor
📲Whatsapp direct guna link ni

📲 Customer Careline OKCS (HQ)

📲Saya akan utamakan anda yang whatsapp direct saya

📱Hotline : 
0377316761 (Office OKCS HQ)

Penulis,