LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK

Assalamualaikum semua pengguna Macbook :) 

Artikel ini membincangkan tentang bagaimana kami bantu untuk lajukan Macbook anda 1000% serta merta sekarang.


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 1

Wah baca tajuk pun sudah cukup menarik kan?

Rata-rata pengguna Macbook pasti akan menghadapi masalah dengan Macbook yang slow sehingga memberi tekanan pada mereka ketika ingin menyiapkan tugasan yang penting.LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 2

Jadi, kami di kedai repair Macbook sangat berbesar hati untuk membantu lajukan Macbook anda 1000% serta merta sekarang.

Ketahuilah bagaimana kami akan membantu anda lalu memastikan agar anda sentiasa gembira dengan Macbook dan sudah tentunya tiada lagi tekanan yang bakal berlaku lagi selepas ini.

Hampir 90% pelanggan kami yang datang ke kedai repair macbook telah mengadu bahawa Macbook mereka semakin hari semakin slow/lambat walaupun sudah upgrade RAM yang berkapasiti besar.
Terutamanya mereka yang menggunakan aplikasi yang berat seperti Adobe Photoshop, Illustrator, editting video dan sebagainya.


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 3


Bukan itu sahaja, bahkan terdapat banyak lagi masalah yang sering menghantui pengguna Macbook.
Antaranya ;

 • Macbook kerap HANG
 • Proses buka dan tutup aplikasi LAMBAT (mengambil masa yang lama)
 • Boot OS slow macam siput
 • Rainbow loading wheel berpusing-pusing terlalu lama
 • Transfer data ibarat 4 tahun baru selesai

Jika Macbook anda sedang menghadapi masalah diatas, anda sebagai pengguna yang bijak dan prihatin haruslah cepat-cepat membantu Macbook dengan bertukar HDD kepada SSD. 

LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 4APA ITU SSD?

LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 5

Solid State Drive (SSD) merupakan salah satu komponen (hardware) sebagai penyokong macbook yang menyediakan ruang untuk menyimpan data atau output dari proses data yang dilakukan oleh komputer dan manusia sama seperti hard disk (HDD).

Ia bersifat kekal menyimpan data walaupun macbook terpadam atau tidak dihidupkan, data-data yang ada dalamnya juga akan tetap ada melainkan ia dihapuskan secara manual.

Upgrade Hardisk (HDD) kepada Solid State Drive (SSD). SSD adalah upgrade yang sangat berpatutan dan boleh dilakukan tanpa sebarang halangan atau ragu-ragu. Kenapa perlu upgrade kepada SSD?Apabila seseorang itu Upgrade Hardisk HDD kepada SSD, 
terdapat banyak perubahan performance berbanding Hardisk yang biasanya. 

1. Boot untuk masuk ke Windows lebih pantas dengan hanya beberapa saat berbanding HDD
2. Masa yang diambil untuk SSD buka atau transfer fail/dokumen/software lebih baik dan laju berbanding HDD 
3. SSD Format drive dengan lebih cepat daripada HHD

Kelebihan SSD:

1. Lebih tahan lama untuk menyimpan suatu data
2. Lebih tahan lasak berbanding HDD 
(Jika laptop terjatuh atau terhentak, risiko untuk SSD rosak sangat lah tipis dan kemungkinan mustahil)
3. Penggunaan SSD sangat menjimatkan bateri laptop
4. Tiada bunyi bising yang terhasil berbanding HDD
5. 10x ganda lebih laju berbanding HDD
6. Saiz yang lebih kecil dan ringan

AKIBAT ! JIKA ANDA TIDAK BERTINDAK SEGERA , ANDA KEMUNGKINAN AKAN ;


 • Terlampau tertekan / stress / tension
 • Tugasan kerja atau assignment anda tertangguh
 • Lambat buat kerja kerana orang lain sudah hantar kita baru sahaja selesai
 • Ditertawakan kerana " pakai macbook MAHAL tapi SLOW nak mampus "
LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 6


JADI KAMI DI OK COMPUTER SOLUTION INGIN MEMBERIKAN JALAN PENYELESAIAN SEGERA KEPADA ANDA!

Sembang kami buka sembarangan bualan kosong sahaja ya kerana ia sudah sangat terbukti apabila kami berjaya membuat video perbezaan kelajuan antara SSD dan HDD. 

Klik video dibawah ya!

Malah bukan hanya kelajuan yang ada pada SSD.
Oleh itu, mari kami kongsikan beberapa kelebihan lain yang terdapat pada SSD ini. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SSD LEBIH TAHAN LASAK 


SSD menampilkan rekaan yang bukan mekanikal yang mana menggunakan Flash NAND yang dipasang pada papan litar dan dapat menahan hentakan sehingga 1500g/0.5ms manakala HDD pula terdiri daripada pelbagai bahagian yang bergerak menjadikan mereka mudah terdedah dengan gegaran dan kerosakan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SSD LEBIH PANTAS

SSD 100 kali lebih pantas berbanding HDD, akses data tidak sampai sesaat, boot up lebih cepat, transfer fail lebih cepat, malah keseluruhan proses pengkomputeran dapat dijalankan dengan lebih cepat berbanding HDD.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSD KURANG MENGUNAKAN KUASA (POWER)


SSD kurang menggunakan kuasa walaupun berada pada prestasi yang  maksima, kurang daripada 2W vs 6W untuk HDD. Kecekapan SSD membolehkan bateri dapat bertahan lebih lama di dalam macbook, malah dapat mengurangkan tekanan kuasa untuk penggunaan sistem dan persekitaran pengkomputeran yang lebih sejuk.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSD LEBIH RINGAN


SSD jauh lebih ringan berbanding dengan HDD, kebanyakkan SSD berat 77g vs 752.5g untuk HDD. Jadi anda boleh membawa ke mana sahaja macbook anda tanpa beban yang berat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSD LEBIH SEJUK

Selain daripada penyimpanan tenaga yang cekap, SSD juga menghasilkan haba yang sedikit berbanding dengan HDD, ini kerana SSD hanya memerlukan sedikit tenaga untuk beroperasi dan jalan proses pengkomputeran dalam macbook anda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSD LEBIH SENYAP

SSD lebih senyap kerana tiada bahagian yang bergerak di dalamnya, jadi SSD tidak menganggu anda ketika mana anda sedang menonton movie atau sedang bermain game, berbeza dengan HDD kerana banyak komponen yang berkerja didalamnya dan menghasilkan bunyi yang boleh merimaskan anda. 

   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


" SAYA NAK GUNA SSD TETAPI DALAM MASA YANG SAMA MAHU KEKALKAN HDD , BOLEH KE? "

Ya ! Sudah tentunya boleh. Disini anda diberi dua pilihan samada mahu menjadikan HDD sebagai external dengan menggunakan enclosure hard disk atau masih mengekalkan HDD di dalam Macbook dengan menggunakan CADDY.

APA ITU CADDY?


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 7

HDD Caddy adalah satu case untuk hard drive (HDD/SSD) yang dipasang ke dalam Macbook. Case ini dicipta bentuknya sama seperti ukuran dengan optical drive (DVD-drive) Macbook. 

Sekiranya anda ingin mengekalkan HDD di dalam Macbook dengan menggunakan Caddy, pastikan ada ruang untuk DVD yaa sebab kedudukan DVD itu lah yang akan kita singkirkan lalu digantikan dengan Caddy bersama HDD Macbook.


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 8KELEBIHAN DALAM PENGGUNAAN CADDY

Antaranya ;


 • Menempatkan hard disk
 • Menjadikan storage kedua dalam laptop
 • Menggantikan kedudukan hard disk (HDD) dengan SSD untuk menyimpan Sistem Operasi dan aplikasi termasuklah bertujuan meningkatkan performance Macbook
 • Menggantikan Optical Disk Drive (ODD) DVD-RW dengan HDD Caddy untuk memasang HDD
 • Mempunyai lebih banyak storan atau tempat penyimpanan data
*Namun untuk memasang Caddy Tray, CD Drive tidak akan boleh digunakan lagi. Hal ini kerana CD Drive telah ditukarkan menjadi Caddy Tray. 


Dua storage di dalam sebuah Macbook ;

--> Upgrade HDD kepada SSD yang lebih laju, cepat dan pantas pada kedudukan asal HDD

--> Pindahkan HDD pada kedudukan DVD dengan menggunakan HDD Caddy APA KATA MEREKA ?

Pelanggan 1 : 


Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Aizuddin Ariff

Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Aizuddin Ariff ialah Macbook beliau mengalami masalah slow dan lambat apabila buka sesuatu aplikasi. Masalah ini kerap berlaku apabila Tuan Aizuddin Ariff mengunakan aplikasi editing seperti Adobe photoshop, Adobe Illustrator, dan yang paling ketara semasa render video mengunakan Adobe After Effect.

Tuan Aizuddin Ariff terjumpa video iklan kami di FB berkenaan kelajuan Solid State Drive(SSD) dan terus menelefon kami untuk upgrade Macbooknya. Tuan Aizuddin Ariff meminta kami pasangkan 512gb SSD dalam Macbooknya, "Alang-alang upgrade, biar puas hati." kata Tuan Aizuddin Ariff.

Alhamdulillah, macbook Tuan Aizuddin Ariff berjaya kami upgrade dan terkejut Tuan Aizuddin Ariff Macbooknya laju dari biasa, Tuan Aizuddin Ariff berasa sangat gembira dapat guna kembali Macbooknya dengan lebih laju dan memudahkan kerjanya nanti.

Pelanggan 2 :


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 10


Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Rizal

Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Rizal ialah Macbook beliau mengalami masalah, Rainbow loading wheel berpusing-pusing lama dan Hang. Masalah ini kerap berlaku apabila Tuan Rizal transfer data kerja beliau.

Tuan Rizal terjumpa video iklan kami di FB berkenaan kelajuan Solid State Drive(SSD) dan terus menelefon kami untuk melajukan Macbooknya.

Alhamdulillah, Macbook Tuan Rizal berjaya kami upgrade dan terkejut Tuan Rizal Macbooknya laju dari biasa, transfer data tidak perlu tunggu lama. Tuan Rizal berasa sangat gembira dapat guna kembali Macbooknya dengan lebih laju dan memudahkan kerjanya.

Pelanggan 3 :


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 11


Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Faizal

Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Faizal ialah Macbook beliau slow walaupun sudah upgrade 8gb RAM, Boot OS X punyalah lama, sehingga sempat beliau siap bancuh air kopi.

Akibat tension dengan masalah Macbook beliau, Tuan Faizal membuat carian di google, maka terkeluarlah video iklan kami berkenaan kelajuan Solid State Drive(SSD) dan terus menelefon kami untuk upgrade Macbooknya kepada SSD.

Alhamdulillah, macbook Tuan Faizal berjaya kami upgrade dan terkejut Tuan Faizal Macbooknya laju dari biasa, Tuan Faizal berasa sangat gembira dapat guna kembali Macbooknya dengan lebih laju dan tidak perlu menunggu lama untuk boot ke OS X.

TESTIMONI PELANGGAN LAIN YANG TURUT BERPUAS HATI

TAWARAN KHAS UNTUK PENGGUNA MACBOOK !

 

LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 12
KAMI AKAN MEMULANGKAN SEPENUHNYA WANG ANDA JIKA HDD ASAL ANDA LEBIH LAJU DARIPADA SSD KAMI.
LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 13
KAMI MEMBERIKAN JAMINAN 3 TAHUN UNTUK ANDA


LAJUKAN MACBOOK ANDA 1000% SERTA MERTA SEKARANG | KEDAI REPAIR MACBOOK 14
KAMI MEMBERI PERSONAL SUPPORT SECARA PERCUMA SEUMUR HIDUP