MacBook Overheating & Slow | MacBook Repair Kuala Lumpur

Servis MacBook Overheating "Core i5" 2.3 13" Early 2011 A1278 di tempat MacBook Repair Kuala lumpur

Pelanggan kami membuat aduan yang beliau sedang mengalami masalah MacBook overheating & slow . Kemudian beliau melakukan carian di google mengenai "MacBook repair Kuala Lumpur” dan terjumpalah OKCS. Beliau terus datang ke OKCS untuk mendapatkan bantuan.

MacBook dibuka untuk diagnose.Setelah technician kami membuat diagnose ke atas Macbooknya, technician kami mendapati saluran ruang udara sudah tersumbat. Ini kerana didalam MacBook tersebut dipenuhi habuk, manakala thermal paste pula sudah keras dan kering, ini menyebabkan proses pengeluaran haba serta penyejukan tidak berlaku dan mengakibatkan MacBook overheating.

Motherboard dikeluarkan.


Nasib baik pelanggan kami ini peka terhadap MacBook overheating yang dihadapinya, jika lambat bertindak, kemungkinan kerosakan yang serius akan berlaku seperti kerosakan motherboard, kerosakan chipset, masalah hard disk dan lain - lain komponen yang boleh rosak akibat daripada panas yang melampau. Secara tidak langsung juga akan menambahkan lagi tekanan pada pelanggan kami ini kerana dari segi kos pembaikan boleh mencecah ribuan ringgit.

Habuk yang menggangu proses pembebasan haba dari motherboard.


Beliau dengan serius hendak kami servis macbooknya. Kami terus buat servis untuk membersihkan habuk dan tukar thermal paste yang sudah kering dan keras itu sekaligus dapat menyelesaikan masalah MacBook overheating . Tempoh servis dalam 1 - 2 jam bergantung pada model, dalam tempoh ini pelanggan kami tidak perlu tunggu lama.Review pelanggan OKCS.

Selepas setengah jam, Macbook pelanggan kami sudah siap di servis, dengan reaksi muka yang sangat gembira dan berpuas hati, mengucapkan beribu-ribu terima kasih kerana membantu menyelesaikan masalah Macbook Overheating yang dihadapinya. "Tak sangka dengan buat servis sahaja boleh settle masalah saya, tak perlu tinggal lama macbook saya, hanya 30-60 minit dah siap"Anda ada masalah MacBook overheating ?

Tak tahu dimana tempat MacBook Repair Kuala Lumpur ?

Anda boleh hubungi kami melalui:
  • WhatsApp/Messenger
Customer Careline OKCS
  • Hotline 
= 0377316761

Dan anda boleh datang terus ke OKCS di Damansara Perdana. 
Lokasi OKCS Damansara Perdana:

  • 2 minit dari Empire Damansara
  • 3 minit dari IKEA
  • 10 minit dari Sungai Penchala
  • 17 minit dari Kepong
  • 20 minit dari Sungai Buloh
  • 30 minit dari Subang


Penulis,
Zaim Halib