[Solved] ASUS X455L Tak Boleh On | Repair Laptop Damansara

Kedai Repair Laptop Damansara OKCS  Menyelesaikan Problem Laptop ASUS X455L Tak Boleh On

Problem laptop ASUS X455L tak boleh on telah biasa di repair dimana-mana kedai repair laptop Damansara, Petaling Jaya termasuklah OKCS. Baru-baru ini ada seorang pengguna ASUS X455L yang menetap di Country Heights Damansara, Petaling Jaya datang ke kedai kami untuk bertanyakan tentang problem laptop ASUS X455L miliknya yang tak boleh on. Beliau sangat stress kerana waranti laptop tersebut baru sahaja habis dan ianya memerlukan kos yang tinggi bagi penukaran motherboard laptop ASUS X455L. Kebetulan kawannya recommend kan kepada beliau untuk datang ke kedai kami sebab kami ada cara lain untuk selesaikan masalah motherboard selain dari tukar baru. 

Laptop ASUS X455L yang sedang diuji oleh technician

Berikut adalah spesifikasi Laptop ASUS X455L:
 • Intel® Core™ i3-5005U Processor, 2.0GHz (3M Cache)
 • DDR3 1600 4G
 • 500G 5400R SATA
 • NVIDIA® GeForce® 920M DDR3 2GB
 • 14.0 HD(GL,LED)
 • Windows 10 (64bit)
Mesin yang digunakan oleh technician untuk ddiganose laptop ASUS X455L itu

Motherboard ASUS X455L yang dibaiki

Technician kami terus diagnose laptop ASUS X455L tak boleh on miliknya. Memang sah ada komponen pada motherboard laptop ASUS X455L tersebut yang telah rosak. Komponen pada motherboard tersebut akan diganti dengan yang baru jika laptop ASUS X455L itu ingin dihidupkan seperti biasa. Ianya bukan penukaran motherboard, hanya penukaran komponen kecil yang terletak pada motherboard sahaja. Walaupun komponen pada motherboard laptop ASUS X455L boleh dibaiki dengan cara reflow, tapi kami di OKCS tidak recommend kepada pelanggan untuk berbuat sedemikian kerana masalah tak boleh on boleh berlaku kembali. Dalam erti kata lainnya, ianya hanyalah penyelesaian sementara.


Tempoh untuk penukaran komponen pada motherboard laptop ASUS X455L mengambil masa 1-2 minggu sahaja. Ini kerana kami mementingkan quality repair agar laptop ASUS X455L tak boleh on itu tidak mengalami problem yang berulang pada masa akan datang. Kos nya juga sangatlah murah berbanding anda tukar seketul motherboard laptop ASUS X455L tersebut. Ramai yang setuju kata harga tukar motherboard laptop ASUS X455L sama seperti beli laptop yang baru.

Laptop ASUS X455L yang telah berjaya dibaiki

Bukan main gembira lagi owner laptop ASUS X455L tak boleh on itu setelah mengetahui bahawa laptopnya kini kembali seperti biasa. Yang lebih penting baginya, segala data dalam laptop ASUS X455L itu diperlukan bagi menyambung kerja-kerja pembuatan software yang telah berhari-hari tertangguh gara-gara ada problem tak boleh on. Beliau juga ingin datang ke OKCS dalam beberapa minggu lagi setelah siap software yang dibuatnya untuk upgrade RAM dan SSD laptop ASUS X455L itu.

Apa kata pelanggan yang pernah repair motherboard dengan OKCS?


Ada ASUS X455L Tak Boleh On?

Tidak Tahu Dimana kedai Repair Laptop Damansara?

Anda boleh hubungi OKCS melalui:
 • Hotline = 0377316761


Bagi yang berdekatan Damansara anda boleh datang terus ke OKCS HQ Damansara Perdana, Petaling Jaya. 

Lokasi OKCS Damansara Perdana, Petaling Jaya:

 • 2 minit dari Empire Damansara, Petaling Jaya
 • 3 minit dari IKEA Mutiara Damansara, Petaling jaya
 • 10 minit dari Sungai Penchala, Petaling Jaya
 • 17 minit dari Kepong, Kuala Lumpur
 • 20 minit dari Sungai Buloh
 • 30 minit dari Subang


Anda berada diluar kawasan OKCS Damansara, Petaling Jaya? Ini adalah link senarai cawangan OKCS yang lain.Penulis,
Zaim Halib