[SOLVED] KEYBOARD MAC AIR A1369 | REPAIR MAC TAMAN CONNAUGHT

Kedai repair Mac Taman Connaught menyelesaikan masalah keyboard Mac Air A1369 yang rosak / tak berfungsi


Artikel ini membincangkan tentang keyboard Mac Air A1369 yang rosak / tak berfungsi.
Tahukah anda, selain daripada masalah skrin MacBook, banyak juga customer yang datang ke kedai repair Mac Taman Connaught untuk masalah berkait dengan keyboard. Baru-baru ini kami di kedai repair Mac Taman Connaught menerima sebuah MacBook Air A1369 yang mana keyboardnya ada setengah button tak berfungsi.


[SOLVED] KEYBOARD MAC AIR A1369 | REPAIR MAC TAMAN CONNAUGHT 1
Keyboard yang lama

Pada mulanya customer kami ni pernah hantar, kemudian masa kali pertama technician kami cek dulu, lepas install OS X yang baru terus OK. Lama lepastu dia masih lagi jadi benda yang sama. Walaubagaimanapun beliau nak install OS X sendiri pada kali kedua sebabnya beliau nak cepat dan banyak kerja yang perlu disiapkan. Tahu-tahu, masalah sama masih berulang. Beliau pun stress sangat sebab banyak button yang penting yang nak digunakan untuk menaip tak dapat nak digunakan.

[SOLVED] KEYBOARD MAC AIR A1369 | REPAIR MAC TAMAN CONNAUGHT 2
Keyboard sudah siap

Pada kali ini, beliau sanggup tinggalkan laptop selama 2 hari dan technician kami mempunyai masa yang cukup untuk full diagnos dan akhirnya confirm keyboard Mac Air A1369 yang rosak. Jadi, untuk kali kedua masa dia datang ke kedai repair Mac Taman Connaught, lepas technician kami diagnos tadi, kami pun terus maklumkan kepada tuan punya MacBook samada untuk proceed repair atau tak. Seteleh bersetuju untuk repair/tukar keyboard Mac Air A1369 ni, technician kami pun terus proceed repair.

[SOLVED] KEYBOARD MAC AIR A1369 | REPAIR MAC TAMAN CONNAUGHT 3
MacBook Air A1369 sudah siap keyboard

Oleh sebab beliau nak gunakan MacBook dengan cepat, kami pun siapkan keyboard Mac Air A1369 dalam masa hanya tak sampai 2 hari. Apa yang penting adalah, customer happy, kami di kedai repair Mac Taman Connaught pun happy!

-->> Mac anda ada masalah macam KEYBOARD MAC AIR A1369 ni?

-->> Nak kami diagnos PERCUMA?

-->> Tercari-cari kedai REPAIR MAC TAMAN CONNAUGHT?

Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

OKCS KL