[SOLVED] iMAC SLOW UPGRADE SSD | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

CARA MENGATASI iMAC SLOW OLEH OKCS DAMANSARA

Artikel ini menerangkan tentang bagaimana cara untuk mengatasi masalah iMac slow oleh kedai repair laptop damansara.

Pada beberapa hari lepas, kami dari kedai repair laptop damansara menerima kunjungan dari seorang pengguna iMac, beliau dikenali sebagai Encik Faizal. Ini adalah kali pertama kunjungannya ke kedai repair laptop damansara (OK Computer Solution PJ) selepas melihat banyak review yang positif dan meyakinkan di laman web OKCS PJ.

Beliau meluahkan rasa kecewa kepada kami apabila iMac kepunyaannya mula menunjukkan simptom-simptom yang agak kurang menyenangkan beliau. Beliau yang merupakan seorang designer yang sentiasa didatangi oleh para pelanggan ingin menghasilkan sesuatu reka bentuk yang menarik serta pantas untuk memuaskan hati pelanggan serta menjaga kualiti hasil kerjanya.

Technician kami di kedai repair laptop damansara membuat sedikit diagnos keatas iMac milik beliau. Selang beberapa minit kemudian, technician di kedai repair laptop damansara mendapat hasil diagnos dan terus memberitahu punca iMac nya agak lembab. Technician kami mencadangkan supaya beliau menaik taraf dari Hard Disk Drive kepada Solid State Drive.


 Setelah berbincang dengan Encik Faizal, demi menjaga kualiti hasil kerja serta ingin memenuhi kehendak pelangganya sebagai seorang designer, beliau bersetuju untuk menukar HDD kepada SSD terhadap iMac miliknya di kedai repair laptop damansara. 

TECHNICIAN DI KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA MULA UNTUK MEMBUKA SCREEN IMAC SLIM


TECHNICIAN MENCABUT WAYAR SCREEN YANG BERHUBUUNG KEPADA MOTHERBOARD


TECHNICIAN MEMISAHKAN SKRIN DARIPADA IMAC


TECHNICIAN MEMBUKA HARD DISC DRIVE DARIPADA IMAC
SSD 240GB 


TECHNICIAN MENUKARKAN HDD KEPADA SSD 


PROSES PEMASANGAN SEMULA SKRIN IMAC PADA BADANNYA


PROSES UNTK MELEKATKAN SEMULA DAN MEMASTIKAN SKRIN MELEKAT KUAT PADA IMAC

Proses untuk memastikan skrin imac melekat dengan sempurna mengambil masa satu hari. Ini adalah proses yang sangat penting bagi memastikan tiada kejadian yang tidak diingini berlaku. Selepas kesemua proses siap, technician menghubungi Encik Faizal untuk beliau mengambil iMacnya

HASIL UPGARDE SSDPELANGGAN BERPUAS HATI
Encik Faizal kelihatan sangat gembira apabila telah melakukan sedikit percubaan keatas iMacnya di kedai repair laptop damansara. Kini beliau tidak lagi resah dengan keadaan iMacnya yang dahulunya dikatakan agak lambat dan sekarang tidak lagi. beliau dapat meneruskan membuat pelbagai design yang di tempah oleh pelanggannya. Selepas ini pelanggannya pasti akan berpuas hati dengan hasil kerja oleh beliau.

Melihat reaksi gembira Encik Faizal, kami memberikan 20 checklist percuma terhadap iMac miliknya serta 3 Tahun Warranty untuk SSD.
Kami dari team kedai repair laptop damansara (OK Computer Solution PJ) berasa sangat bersyukur kerana dapat memberi pertolongan kepada encik Faizal untuk menyelesaikan masalahnya. 


>>> iMac lembab ??
>>> Macbook slow ??
>>> mencari trusted kedai repair laptop ?

Anda boleh datang ke kedai kami :-


Boleh hantar dulu ke kedai kami, biar kami buat free check dahulu.
Kedai kami di Damansara
Perdana berdekatan dengan IKEA dan The Curve
Hantar repair terus ke Damansara Perdana

PG43, Perdana Shopping Centre,
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

4 minit dari IKEA
5 minit dari MRT Mutiara Damansara
3 minit dari tol LDP damansara
2 minit dari tol Penchala Link


Penulis,
Naurah