[SOLVED] MASALAH CANNOT ON HP 15-E049TX | REPAIR LAPTOP CHERAS


Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah cannot ON HP 15-E049TX


Artikel ini membincangkan tentang masalah cannot ON HP 15-E049TX.
Pada 2 minggu yang lalu, kami di kedai repair laptop Cheras di datangi oleh seorang pelajar UKM yang sedang menghadapi masalah dengan laptop kesayangannya.

Beliau mengatakan bahawa laptopnya tidak boleh on selepas beberapa hari. Disebabkan oleh itu, beliau sukar untuk menyiapkan tugasan yang perlu dihantar segera dan terpaksa meminjam laptop rakannya. Dengan perasaan sedih beliau meminta technician kami di kedai repair laptop Cheras membuat diagnos dan mengenal pasti punca serta masalah yang dihadapi oleh laptopnya itu. Semasa diagnos dibuat , technician kami mendapati bahawa ada sedikit kerosakkan pada motherboard laptop HP dan perlu dibaikki dengan segera. Sebelum meneruskan proses menyelesaikan masalah cannot ON HP 15-E049TX, kami mendapatkan persetujuan pelanggan itu terlebih dahulu.

Selepas mendapat persetujuan beliau, technician kami terus menyelesaikan masalah cannot ON HP15-E049TX dengan baikki motherboard laptop tersebut. Tahukah anda, laptop yang tidak boleh ON kadang-kala disebabkan oleh Motherboard yang sudah rosak  Selalunya ia berpunca daripada water damage. Oleh itu, sebagai pengguna anda haruslah sentiasa berhati-hati dan hantar laptop untuk diservis setiap 6 bulan sekali. Jika laptop sudah lama tidak servis , ia kemungkinan boleh merosakkan komponen yang lain kerana laptop mudah panas, auto shut down , tak boleh on dan sebagainya.


Keadaan laptop yang tidak boleh ON


Keadaan laptop selepas motherboard sudah dibaikki
Pengujian terhadap keyboard laptop
Pelanggan yang sedang membuat pengujian terhadap laptopnya
Berbalik pada kisah masalah cannot ON HP 15-E049TX, technician kami berjaya membantu menyelesaikan masalah tersebuit. Kini tiada lagi masalah yang perlu dirisaukan kerana laptop yang menghadapi masalah tidak boleh on sudah boleh digunakan seperti biasa. Justeru itu, pelanggan kami juga boleh menyiapkan tugasannya dengan pantas bersama hati yang gembira. Apabila pelanggan berpuas hati dan gembira di atas servis yang telah kami berikan , kami di kedai repair laptop Cheras turut gembira!
Pelanggan yang sangat gembira dan berpuas hati

-->>Anda ada masalah CANNOT ON seperti HP 15-E049TX?

-->>Nak diagnos secara percuma?

-->>Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-

03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)

Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-

  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

OKCS KL