[SOLVED] MASALAH HINGE LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG

Kedai repair laptop Ampang menyelesaikan masalah Hinge Laptop Toshiba SATELLITE U840

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Hinge Laptop Toshiba Satellite U840. Pada dua minggu yang lalu, seorang pelangan telah datang bersama laptop Toshiba miliknya ke kedai repair laptop Ampang

Apabila beliau tiba di kedai repair laptop Ampang, beliau terus meluahkan masalah yang sedang dihadapi oleh laptop kepunyaannya iaitu hinge pada laptop beliau telah rosak akibat pernah jatuh. Oleh sebab itu, beliau sukar untuk membuat tugasan pejabat atas gangguan hinge tersebut. Beliau juga mengatakan bahawa beliau sangat memerlukan laptop itu secepat mungkin dan meminta untuk menyelesaikan masalah Hinge Laptop Toshiba Satellite U840 dengan segera.
[SOLVED] MASALAH HINGE LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Keadaan Laptop Toshiba Satellite U840

Setelah mendengar luahan beliau, technician terus menyelesaikan masalah Hinge Laptop Toshiba Satellite U840 itu agar kelihatan baik dan terutamanya tidak mengganggu pandangan semasa ingin membuat tugasan pejabat. Di kedai repair laptop Ampang, kami hanya membaikki hinge itu menggunakan satu gam kuat khas untuk hinge bagi membantu mereka yang kurang bajet dan sangat memerlukan laptop tersebut dalam jangka masa yang pendek. 

Tahukah anda, hinge bukan sahaja boleh patah akibat jatuh akan tetapi hinge juga boleh patah/rosak disebabkan oleh geseran gerak buka/tutup laptop dengan kerap. Antara tanda-tanda hinge mahu rosak ialah semasa buka/tutup Lcd laptop akan terasa ketat serta kedengaran bunyi bising. Selain itu, akan ada satu retakkan halus pada cover housing Lid LCD di kawasan hinge diskru. Lcd laptop juga boleh retak/pecah berpunca daripada hinge apabila gerakkan terlalu ketat serta paksaan yang kuat untuk buka/tutup laptop tersebut. Oleh itu, sebagai pengguna kita huruslah berhati-hati agar tidak memberi kerugian pada kita kelak. 
[SOLVED] MASALAH HINGE LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Hinge Laptop Toshiba

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Hinge Laptop Toshiba Satellite U840, kini tiada lagi yang perlu dirisaukan dan masa yang diambil untuk membaikki hinge hanyalah selama satu hari. Pelanggan juga boleh menyiapkan tugasan pejabat tanpa penangguhan lagi. Setelah selesai, pelanggan terus datang ke kedai repair laptop Ampang untuk mengambil laptop miliknya itu dan beliau sangat lega dan gembira kerana masalah hinge dapat diselesaikan. Apa yang terbaik bagi kami adalah kepuasan pelanggan terhadap OK Computer Solution Kuala Lumpur. 


[SOLVED] MASALAH HINGE LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Keadaan Hinge selepas dibaikki
[SOLVED] MASALAH HINGE LAPTOP TOSHIBA | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Pengujian terhadap pengkukuhan Hinge


-->>Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah HINGE seperti Laptop Toshiba Satellite U840-->>Nak kami diagnos secara PERCUMA?-->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP AMPANG?
Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-03-9202 2947 / 017-641 7084 Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)