[SOLVED] MASALAH SKRIN LENOVO THINKPAD | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair laptop Cheras menyelesaikan masalah Skrin Lenovo Thinkpad retak/pecah/rosak

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Skrin Lenovo Thinkpad retak/pecah/rosak. Pada bulan lalu, seorang pelanggan telah datang ke kedai repair laptop Cheras bersama laptop Lenovo Thinkpad kepunyaannya.

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Cheras, beliau terus mengatakan bahawa screen laptop Lenovo miliknya telah retak/pecah akibat pernah jatuh tanpa sengaja. Oleh sebab masalah itu, beliau sukar untuk membuat tugasan dan kegunaan lain kerana gangguan pada skrin yang retak/pecah. Justeru itu, beliau ingin meminta bantuan untuk menyelesaikan masalah Skrin Lenovo Thinkpad retak/pecah/rosak tersebut agar beliau dapat menggunakan laptop seperti biasa. 


[SOLVED] MASALAH SKRIN LENOVO THINKPAD | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan Skrin laptop Lenovo

Selepas mendengar luahan beliau, technician kami di kedai repair laptop Cheras terus mendapatkan stok untuk skrin laptop Lenovo thinkpad bagi menyelesaikan masalah Skrin Lenovo Thinkpad retak/pecah/rosak. Tahukah anda skrin sangat sensitif pada benda berat terutamanya apabila anda meletakkan buku atau beg yang berisi barang di atas laptop. Skrin juga boleh retak/pecah/rosak atas kecuaian pengguna yang meletakkan laptop merata tempat dan membawa laptop tanpa beg laptop yang berkualiti. Tambahan pula, benda tajam seperti pen juga boleh merosakkan skrin laptop. Apabila perkara sebegini dilakukan, risiko untuk skrin retak/pecah sangatlah besar dan kos untuk menggantikan skrin yang baharu juga mahal. Oleh itu, sebagai pengguna haruslah sentiasa berhati/berwaspada semasa bersama laptop kesayangan anda kerana atas satu kecuaian boleh merugikan diri sendiri.


[SOLVED] MASALAH SKRIN LENOVO THINKPAD | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Skrin Lenovo yang baharu (belakang)
[SOLVED] MASALAH SKRIN LENOVO THINKPAD | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Skrin Lenovo yang baharu (hadapan)
Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Skrin Lenovo Thinkpad retak/pecah/rosak, technician berjaya mendapatkan stok skrin Lenovo dan segera menjalankan proses tukar skrin yang lama kepada skrin yang baharu hingga selesai. Kini tiada lagi masalah yang perlu dirisaukan dan pelanggan juga boleh menggunakan laptop bersama skrin yang baharu tanpa sebarang gangguan. Pelanggan juga sangat gembira dan berpuas hati kerana beliau boleh menggunakan laptop dan menyiapkan tugasan seperti biasa tanpa masalah skrin retak lagi. Apabila pelanggan gembira, kami di kedai repair laptop Cheras turut gembira!


[SOLVED] MASALAH SKRIN LENOVO THINKPAD | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Pelanggan OKCS KL


-->>Anda ada masalah SKRIN RETAK/PECAH/ROSAK?

-->>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

-->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 (Whatsapp pun boleh)


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)