[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair laptop Cheras bantu Service Laptop Dell Inspiron N4010

Artikel ini membincangkan tentang bantu Service Laptop Dell Inspiron N4010. Pada pertengahan bulan 12, kedai repair laptop Cheras telah didatangi oleh seorang pelanggan yang mempunyai kedai printing sendiri bersama laptop Dell miliknya.

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Cheras, beliau telah berhasrat untuk melakukan format backup terhadap laptop Dell kepunyaannya itu. Beliau juga meminta untuk bantu service laptop Dell Inspiron N4010 dengan cuci buang habuk serta tukar thermal paste. Beliau berkata, laptop itu sering hang/slow menyebabkan kesukaran untuk melakukan sesuatu tugasan dengan pantas ketika menggunakan laptop tersebut. 

Selepas mendengar luahan beliau, dengan segeranya technician kami di kedai repair laptop Cheras menjalankan proses cuci buang habuk serta tukar thermal paste atas keinginan pelanggan meminta bantu Service Laptop Dell Inspiron N4010. 

Tahukah anda, servis laptop amat penting dan jangan sesekali mengambil remeh tentang perkara ini kerana ia boleh merosakkan komponen lain juga. Sekiranya kerap menggunakan laptop tetapi tidak pernah servis cuci buang habuk atau tukar thermal dan lain-lain, laptop anda akan terasa panas yang melampau (overheating) disebabkan oleh kipas laptop yang sudah dipenuhi habuk yang menghalang sistem pengudaraan. 

Selain itu, thermal paste yang sudah kering menyebabkan laptop sering auto restart dan auto shut down. Pada awalnya, kemungkinan ia hanya memberi tanda-tanda sebegitu akan tetapi jika dibiarkan lama dan tidak ambil peduli, laptop tidak mahu lagi untuk hidup dan salah satu komponen dalam laptop telah rosak terutamanya motherboard. Oleh itu, janganlah mengambil endah tak endah mengenai servis ini kerana apabila dibiarkan ia bakal merugikan diri anda sendiri. 

[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan laptop sebelum service
[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Komponen dalam laptop sebelum service


Berbalik kepada kisah bantu Service Laptop Dell Inspiron N4010, technician berjaya mencuci buang habuk pada kipas cpu, membersihkan heatsink serta menukar thermal paste hingga selesai. Setelah itu, proses backup format dilakukan pula dan telah mengambil masa lebih kurang 2jam untuk siap dan menjadikan laptop kelihatan seperti baharu. Kini, tiada lagi masalah yang perlu dirisaukan terutamanya laptop panas, auto shut down, auto restart, hang/slow dan sebagainya kerana masalah tersebut telah dihindari sebelum ia merebak sehingga dapat merosakkan komponen laptop yang lain. Pelanggan juga berasa gembira dan sangat berpuas hati dengan servis yang telah beliau dapat dari kami di kedai repair laptop Cheras. Apa yang terbaik bagi kami, adalah yang terbaik untuk pelanggan.

[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Pelanggan sedang membuat pengujian terhadap laptop kepunyaannya
[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Pelanggan OKCS KL
[SOLVED] SERVICE LAPTOP DELL INSPIRON | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Pelanggan yang berpuas hati dengan perkhidmatan kami

-->>Anda nak kami bantu SERVICE LAPTOP?

-->>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

-->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)