[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS

Kedai repair laptop Cheras bantu Service Macbook Pro A1502


Artikel ini membincangkan tentang bantu Service Macbook Pro A1502. Baru-baru ini, seorang pelanggan tetap OK Computer Solution Kuala Lumpur telah datang ke kedai repair laptop Cheras bersama Macbook Pro kepunyaannya.

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Cheras, Admin telah bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh Macbook Pro miliknya itu. Lalu, beliau meluahkan ketika sedang menyiapkan tugasan menggunakan Macbook Pro, tiba-tiba kedengaran bunyi bising pada kipas dan beliau amat bimbang sekiranya salah satu komponen di dalamnya telah rosak. Oleh itu, beliau segera mengambil keputusan untuk membawa Macbook Pro ke sini dengan meminta untuk periksa bunyi itu berpunca dari apa dan penyebab ia berlaku. Tambahan pula, Admin juga bertanya sudah berapa lama menggunakan Macbook dan adakah beliau pernah servis cuci buang habuk dan tukar thermal paste di dalamnya. Kemudian beliau mengatakan bahawa tidak pernah servis Macbook selama lebih kurang 4 tahun penggunaan. Justeru itu, Admin telah mencadangkan padanya untuk servis Macbook Pro terlebih dahulu dan diatas persetujuan, beliau meminta untuk bantu Service Macbook Pro A1502 tersebut.


[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 1
Keadaan Macbook yang dipenuhi habuk

Setelah mendengar luahan pelanggan kami itu, technician di kedai repair laptop Cheras terus membuat diagnos dan segera bantu Service Macbook Pro A1502 hingga selesai. Semasa proses pembersihan, terdapat banyak habuk pada kipas macbook dan ini lah penyebabkan macbook kedengaran seperti komponen sudah rosak. Tahukah anda, bilah kipas juga boleh patah hanya berpunca daripada habuk-habuk yang telah berkumpul sehingga menyebabkan ia kedengaran seperti kipas yang sudah rosak. Pada awalnya, Macbook mungkin akan jadi panas yang melampau, kemudian kedengaran bunyi bising sehingga bilah kipas patah dan rosak tidak boleh digunakan lagi. Bila bunyi bising, nak tengok movie pun rasa tak syok kan?

Jadi, sebagai pengguna kita haruslah segera bertindak apabila perkara sebegini berlaku.

[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 2
Keadaan dalam Macbook sebelum diagnos
[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 3
Keadaan dalam Macbook sebelum servis
[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 4
Keadaan Thermal Paste yang sudah kering
[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 5
Thermal paste yang sudah ditukar dengan baharu

Berbalik pada kisah bantu Service Macbook Pro A1502, atas permintaan pelanggan Macbook itu sudah siap servis cuci buang habuk serta tukar thermal paste dalam hari yang sama dimana pelanggan itu menghantarnya ke kedai. Kini tiada lagi bunyi pelik yang kedengaran selepas servis kerana segala masalah itu dapat diselesaikan oleh technician kami di kedai repair laptop Cheras. Pelanggan juga berasa sangat lega dan gembira kerana tiada lagi yang perlu dirisaukan dan bunyi pelik sudah tidak kedengaran lagi. Apabila pelanggan lega dan gembira serta berpuas hati, kami di OK Computer Solution Kuala Lumpur turut gembira. Apa yang penting bagi kami adalah kepuasan pelanggan atas perkhidmatan yang telah kami berikan.


[SOLVED] SERVICE MACBOOK PRO A1502 | REPAIR LAPTOP CHERAS 6
Pelanggan OKCS KL

-->>Anda nak kami bantu SERVICE MACBOOK?

-->>Nak kami diagnos secara PERCUMA?

-->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP CHERAS?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-


03-9202 2947 / 017-641 7084 


Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)