[SOLVED] DESKTOP CLONE NO DISPLAY | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN


DESKTOP CLONE NO DISPLAY | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN


Salah seorang pelanggan yang bernama Syafa telah datang ke kedai repair laptop kuantan untuk membaiki desktopnya yang no display apabila connect kepada pc.

Beliau tidak pasti kenapa desktop clone miliknya no display. Disebabkan beliau mahu menggunakan dekstop untuk kerja kerja beliau, beliau telah melayari kedai repair laptop kuantan di FB dan menjumpai OKCS KUANTAN. Berdasarkan review dan pengalaman kawan kawan dengan hasil kerja dari kedai repair laptop kuantan beliau berhasrat untuk memberi desktop clone no display kepada kedai kepair laptop kuantan utuk dibaiki.  

Masalah no display yang berlaku pada dekstop biasanya disebabkan RAM terlalu kotor, power supply kondem atau major problem ialah motherboard problem. 

Namun kebisaannya disebabkan desktop tidak pernah servis. Apa pentingnya servis?  Kedai kepair laptop kuantan mencadangkan utuk servis dilakukan setahun sekali atau setiap enam bulan sekali. Servis dilakukan untuk membuang semua habuk, memastikan kelancaran proses di dalam desktop dan menukar thermal paste untuk megawal processor tidak cepat panas. 
Setelah pemeriksaan pada desktop clone no display milik Syafa dilakukan, keadaan desktopnya sangat berhabuk.Thermal paste juga sudah sangat sangat kering.

Desktop sangat berhabuk
Thermal paste sudah kering 
                                                 
Setelah perbincangan dengan cust Syafa, beliau bersetuju untuk desktop clone no display miliknya di servis. Tiada masalah lain sehingga perlu part lain ditukar. Setelah persetujuan diperoleh, kedai repair laptop kuantan terus menjalankan servis. 
Apabila kipas laptop berhabuk, masalah desktop hanging dan cepat panas adalah berpunca dari ini.Keadaan setelah selesai servis. 
Alhamdulillah beliau lega kerana masalah desktop clone no display telah selesai dan kedai repair laptop kuantan hanya mengambil masa selama sejam suku.

Kami di kedai repair laptop kuantan amat mementingkan kepuasan pelanggan. Terima kasih di atas kepercayaan kepada OKCS.
Sekian untuk artikel pada hari ini. Kami berharap pembaca sekalian memperoleh info yang diberikan dengan baik. Terima kasih kerana sudi membaca. 

BEST SSD 2019

SekianπŸ’“


>>> Laptop anda dah mula menyiput ??
>>> Laptop bluescreen?
>>> Laptop PANAS??


Anda boleh datang ke kedai kami :-


OKCS KUANTAN

Boleh ke kedai kami untuk menyelesaikan masalah laptop anda!!!

SEKARANG!!