[SOLVED] LAPTOP AUTOSHUTDOWN | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN


[SOLVED] LAPTOP LENOVO 202044 AUTOSHUTDOWN | KEDAI REPAIR LAPTOP KUANTAN

Artikel ini membincangkan laptop lenovo 20244 autoshutdown. Baru baru ini, seorang customer bernama Arif telah datang ke kedai repair laptop kuantan. 

Semasa beliau datang ke kedai repair laptop kuantan, beliau menceritakan masalah yang beliau hadapi dengan laptop lenovo miliknya. Beliau menceritakan bahawa, laptop lenovo 20244 autoshutdown secara tiba tiba, disamping itu laptop beliau juga amat panas apabila menggunakannya untuk waktu yang lama.

Dengan perasaan yang serabut dengan masalah laptop lenovo 20244 autoshutdown serta sedih kerana masalah tersebut telah mengganggu beliau semasa sedang membuat kerja dan perkara perkara lain, beliau telah ke kedai repair laptop kuantan. Beliau mengetahui OKCS Kuantan ini daripada banner banner yang di iklankan.


                                                JOM BACA BEST ANTIVIRUS 2019


Process disassembly laptop untuk diagnose problem 
                                 
Hasil dari pemeriksaan di kedai repair laptop kuantan, laptop beliau amat berhabuk dan memerlukan servis bagi mengatasi masalah laptop lenovo 20244 autoshutdown

Kipas dan thermal paste yang perlu diservis

Selain itu, beliau juga sering mendengar dari rakan rakan lain yang pernah menghantar serta membaiki laptop di kedai repair laptop kuantan berpuas hati dengan hasil kerja dari kedai kami. Harga juga berpatutan dan mudah untuk berurusan.

Sebelum ke kedai repair laptop kuantan, beliau telah bertanya terebih dahulu melalui aplikasi whatsapp. Setelah bersetuju beliau terus datang ke kedai, dengan hanya menaik motor kerana kedai OKCS kuantan berhampiran dengan rumahnya.

Dengan penuh harapan beliau dengan sedihnya meminta supaya laptop lenovo 20244 autoshutdown dapat di servis supaya beliau dapat menggunakan latopnya seperti biasa. 

                                             JOM BACA BEST GAMNG LAPTOP 2019


Habuk kipas yang sangat tebal

Kipas setelah dibersikan
                                               
Laptop lenovo 20244 autoshutdown dan panas apabila digunakan kerana beliau tidak pernah servis. Hampir 3 tahun dari hari pertama beliau membeli laptop. Terjadinya laptop panas kerana kipas tidak berfungsi dengan normal, dan menyebabkan hawa panas didalam laptop terkumpul. Kipas tidak berfungsi dengan normal unuk mengalirkan hawa dingin kerana habuk yang tebal pada kipas dan kipas jadi berat. 

Disamping itu, thermal paste sudah kering yang bertujuan untuk mengurangkan panas yang dihasilkan oleh processor. Disebabkan itu, laptop boleh jadi panas.


Thermal paste lama dibersikan dan diganti baru

Kedai repair laptop kuantan mengambil masa selama sejam setengah untuk proses disassembly, assembly dan servis laptop lenovo 20244 autoshutdown. Setelah siap, kami akan memaklumkan kepada beliau supaya datang untuk pick up laptop miliknya. Sebelum balik, beliau telah melakukan test kepada laptopnya, dan akhirnya masalah yang membimbankan beliau, kini telah selesai. Kini beliau boleh menggunakan laptopnya dengan tenang dan senang hati๐Ÿ˜ŠKEPUASAN PELANGGAN ADALAH KEUTAMAAN OKCS KUANTAN


Sekian untuk artikel pada hari ini. Kami berharap pembaca sekalian memperoleh info yang diberikan dengan baik. Terima kasih kerana sudi membaca. 

JOM BACA BEST LAPTOP 2019

Sekian๐Ÿ’“


>>> Laptop anda dah mula menyiput ??
>>> Laptop bluescreen?
>>> Laptop PANAS??


Anda boleh datang ke kedai kami :-


OKCS KUANTAN

Boleh ke kedai kami untuk menyelesaikan masalah laptop anda!!!

SEKARANG!!