[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG

Kedai repair laptop Ampang bantu Service & Update Windows Laptop Asus A450L

Artikel ini membincangkan tentang bantu Service & Update Windows Laptop Asus A450L. Pada hujung bulan lalu, seorang pelanggan perempuan yang dikenali sebagai Cik Najihah telah datang ke kedai repair laptop Ampang bersama laptop Asus A450L kepunyaannya. 

[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 1
Laptop Asus A450L

Semasa beliau tiba di
kedai repair laptop Ampang, Admin telah bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop miliknya itu. Lalu beliau menceritakan bahawa laptop Asus sering hang/slow yang menyebabkan beliau berasa sangat tertekan ketika ingin membuat suatu tugasan menggunakan laptop tersebut. Selain itu, ketika surfing internet atau copy data daripada external storage akan berlakunya virus/malware yang menyebabkan beliau bimbang sekiranya data-data penting hilang tanpa disedari. 


Jadi, dengan perasaan yang sangat sedih, tertekan dan bimbang itu beliau segera melayari internet mencari kedai repair laptop yang dipercayai dan boleh menyelesaikan masalah beliau dengan pantas sehingga menjumpai Laman web OK Computer Solution (HQ). Oleh kerana HQ dan tempat tinggalnya sedikit jauh, HQ telah mencadangkan pada beliau OK Computer Solution cawangan di Kuala Lumpur yang boleh membantu menyelesaikan masalah beliau dengan segera. Selepas itu, beliau terus membuat keputusan untuk datang ke kedai repair laptop Ampang dan meminta bantu Service & Update Windows Laptop Asus A450L tersebut. 

Setelah mendengar luahan Cik Najihah, technician kami di kedai repair laptop Ampang segera melakukan apa yang diminta oleh pelanggan iaitu bantu Service & Update Windows Laptop Asus A450L. Sebelum Format atau Update Windows Laptop, technician membuat service clean dust dan tukar thermal paste terlebih dahulu. Kemudian beliau lakukan Format atau update windows terhadap laptop itu sehingga selesai bersama windows yang latest.

[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 2
Motherboard laptop Asus A450L

[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 3
Thermal paste yang sudah kering


Banyak faktor atau sebab sebuah laptop perlu di format atau update windows. Ia adalah bertujuan untuk refresh semula Windows supaya beroperasi dalam keadaan yang baik. Antara sebab perlu format atau update windows adalah disebabkan oleh Vrus/Malware. Hampir 98% user laptop mengalami masalah seperti ini. Sebenarnya, ia berlaku ketika seseorang itu sedang surfing internet, copy data daripada external storage (pendrive,external hardisk) dan sebagainya. 

Tambahan pula format dilakukan untuk upgrade system. Kebiasaannya user ingin upgrade windows mereka daripada Windows XP ke windows 7, windows 8, windows 8.1 atau windows 10. Disamping itu, Laptop yang slow disebabkan oleh proses windows yang running pada background setiap kali installation menyebabkan laptop perlu di format. Akan tetapi, jika ingin format pastikan Hard disk laptop tiada bad sector kerana ia tidak dapat dibaikki dengan format windows yang kerosakkannya melibatkan physical damage atau hardware.

[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 4
Laptop Asus A450L selepas Format
[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 5
Laptop Asus bersama windows yang baru
[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 6
Pengujian terhadap laptop Asus selepas Format

Berbalik pada kisah bantu Service & Update Windows Laptop Asus A450L, dengan hanya kurang daripada 3 jam technician berjaya menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi oleh laptop Asus dengan segera atas permintaan pelanggan. Laptop yang sudah update windows kelihatan seperti laptop yang baru tanpa sebarang masalah apa pun. Tambahan pula, apabila laptop turut service clean dust serta tukar thermal paste jadi masalah seperti kerosakkan pada hardware dapat dielakkan terutamanya motherboard. 

Pelanggan juga berasa sangat gembira kerana laptop yang sudah format bersama windows yang latest. Oleh itu, beliau dapat menggunakan laptop dengan senang hati tanpa berfikir sebarang masalah yang bakal dihadapi oleh laptop miliknya itu. Apabila pelanggan gembira, puas hati dan tidak tertekan lagi ,, kami di kedai repair laptop Ampang turut gembira atas perkhidmatan yang telah kami berikan pada pelanggan. 

[SOLVED] SERVICE & UPDATE WINDOWS LAPTOP ASUS | REPAIR LAPTOP AMPANG 7
Pelanggan OKCS KL 


-->>Anda nak kami bantu SERVICE & UPDATE WINDOWS sama seperti Laptop Asus?-->>Nak kami diagnose secara PERCUMA?-->>Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP AMPANG?


Anda boleh hubungi OKCS Kuala Lumpur:-
03-9202 2947 / 017-641 7084 Lokasi OKCS Kuala Lumpur:-


  • 2 minit dari Kolej Universiti Poly-Tech Mara Taman Shamelin
  • 3 minit dari LRT Pandan Jaya
  • 5 minit dari Sunway Velocity Mall
  • 10 minit dari Pantai Hospital Ampang
  • 11 minit dari MyTown Shopping Mall
  • 12 minit dari Plaza Low Yat
  • 13 minit dari Tesco Extra Ampang
  • 20 minit dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS)