[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A52J | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA

Kedai Repair Laptop Damansara menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A52J

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A52J. Pada minggu lalu, kedai repair laptop Damansara telah didatangi oleh seorang pelanggan bersama laptop Asus A52J dan Power Adapter Charger Asus A52J.


[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A52J | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 1

Jadi sebelum terus menuju ke kedai repair laptop Damansara, beliau telah menghubungi kami melalui whatsapp dengan meluahkan masalah yang dihadapi oleh power adapter charger miliknya justeru mengatakan bahawa beliau berminat untuk membeli power adapter charger yang baru agar masalah Cannot Charging Asus A52J disebabkan oleh power adapter problem dapat diatasi segera.

Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Lebih-lebih lagi, OK Computer Solution merupakan ibu kepada 13 cawangan OK Computer Solution yang lain. Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya mempunyai cawangan yang lain di seluruh Malaysia.

Dalam pada itu, admin meminta beliau terus datang ke kedai repair laptop Damansara agar dapat mengenal pasti sama ada masalah Cannot Charging Asus A52J hanya berpunca daripada power adapter charger atau tidak. 

Oleh yang demikian, keesokkan harinya beliau terus datang ke kedai repair laptop Damansara yang terletak tidak jauh dari tempat tinggalnya agar masalah Cannot Charging Asus A52J berpunca daripada power adapter charger problem itu dapat diatasi segera supaya beliau dapat menyiapkan tugasan kerja (assignment) dalam keadaan senang hati. 


[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A52J | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 2

Semasa beliau tiba di kedai repair laptop Damansara, beliau terus meluahkan bahawa Cannot Charging Asus A52J disebabkan oleh power adapter charger problem sehingga beliau berasa tidak tenang (gelisah) ketika menggunakan laptop untuk membuat tugasan kerja (assignment) kerana bimbang bateri laptop kehabisan sebelum sempat save kerja penting.
Oleh itu, admin segera test power adapter baru dan lama sehingga dapati bahawa punca Cannot Charging Asus A52J adalah power adapter charger yang sudah rosak dan tidak dapat digunakan lagi sama seperti yang diperkatakan oleh pelanggan tersebut. 
Setelah itu, admin menawarkan harga yang berpatutan serta berkualiti dengan jaminan 3 bulan untuk power adapter charger yang baru agar masalah Cannot Charging Asus A52J berpunca daripada power adapter problem tidak akan menjadi beban atau penghalang beliau menyiapkan tugasan kerja (assignment) yang terpaksa ditangguhkan sebelumnya. 


[SOLVED] CANNOT CHARGING ASUS A52J | KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA 8


Power Adapter Charger laptop lama kelama juga boleh rosak bergantung pada cara penggunaan seseorang itu. 
Power adapter charger kebiasaannya boleh rosak akibat kerap mengecas sambil laptop dihidupkan. 

Ia juga boleh rosak sekiranya masa yang diambil untuk caj terlalu lama dan sering mengecas laptop ketika digunakan untuk jangka masa yang panjang sehingga menyebabkan overheating/overcharging. 

Sebelum pelanggan kami itu membuat pembayaran power adapter charger yang baru, admin turut memberi sedikit tips dan nasihat agar power adapter charger dapat digunakan untuk jangka masa yang lama. 

  • Jangan meletakkan power adapter charger di merata tempat
  • Jangan meletakkan power adapter charger berhampiran air/cecair
  • Jangan biarkan power adapter charger bersimpul dan elakkan sehingga boleh menyebabkan wayar terkoyak
  • Jangan gunakan power adapter charger yang tidak bersesuaian 
  • Cabut dan tutup suis dengan segera selepas bateri sudah caj penuh (jangan biarkan sehingga overcharging/overheating)
  • Semasa sedang caj, jangan letak power adapter charger diatas permukaan fabrik

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Cannot Charging Asus A52J, pelanggan berasa sangat gembira, lega dan berpuas hati kerana kedai repair laptop Damansara berjaya membantu beliau mengatasi masalah tersebut dengan segera. 

Kini, beliau dapat menyiapkan tugasan kerja (assignment) tanpa perlu bimbang akan masalah power adapter charger problem kerana ianya tidak akan berlaku lagi sekiranya pelanggan mengikut segala nasihat dan tips yang diberikan oleh kedai repair laptop Damansara.
Apabila pelanggan happy, kami di kedai repair laptop Damansara turut gembira diatas layanan dan perkhidmatan yang telah kami berikan. 


-->> Anda nak kami bantu menyelesaikan masalah CANNOT CHARGING seperti Asus A52J?

-->> Nak kami diagnose secara PERCUMA?


-->> Tercari-cari KEDAI REPAIR LAPTOP DAMANSARA?


Anda boleh hubungi OK Computer Solution


03-77316761 / 012-3653285


PG43, Perdana Shopping Centre,

Jalan PJU 8/1 
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor

- 4 minit dari IKEA

- 5 minit dari MRT Mutiara Damansara
- 3 minit dari tol LDP Damansara
- 2 minit dari tol Penchala Link


Waktu Operasi :


Isnin - Jumaat (10 am - 9 pm)

Sabtu (10 am- 6 pm)

OK COMPUTER SOLUTION DAMANSARA